BRUSSEL / ROOSDAAL - Mentaal gehandicapt koppel riskeert 4 jaar na misbruik (stief)dochter

C21

BRUSSEL / ROOSDAAL - Mentaal gehandicapt koppel riskeert 4 jaar na misbruik (stief)dochter

Rechtbank_p200

Het Brusselse parket heeft celstraffen van vier jaar geëist voor een mentaal gehandicapt koppel veertigers uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal  dat terechtstaat voor kindermisbruik. De man had maandenlang seksuele contacten met zijn 12-jarige stiefdochter, terwijl de moeder daarvan op de hoogte was en zelfs toekeek. Ook zijn zoon, de stiefbroer van het slachtoffer, verkrachtte haar herhaaldelijk. Het meisje, dat een mentale leeftijd van 5 jaar heeft, is zwaar getraumatiseerd door de feiten.

Het misbruik kwam aan het licht toen het meisje een en ander aan haar vader vertelde. Die verwittigde de politie, waarop eind 2008 een gerechtelijk onderzoek werd gestart. Uit de verhoren van het meisje bleek dat zij op dezelfde kamer als haar moeder en stiefvader sliep, en bijna dagelijks getuige van hun seksuele contacten was. Ook haar twee stiefbroers zagen het koppel regelmatig vrijen op de sofa in de woonkamer.
Ook legde het meisje gedetailleerde verklaringen af over misbruik door haar stiefvader, in aanwezigheid van haar moeder, en over verkrachtingen door haar oudste stiefbroer. Die verklaringen werden grotendeels bijgetreden door de jongste stiefbroer.
De oudste stiefbroer werd geplaatst door de jeugdrechter, en vandaag eiste het parket celstraffen van 4 jaar voor de moeder en de stiefvader, met daarbovenop een terbeschikkingstelling van 10 jaar voor die laatste. Uit psychiatrische rapporten zou immers blijken dat de man levenslange begeleiding nodig heeft en het recidivegevaar enorm groot is. De rechtbank doet uitspraak op 26 januari.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief