ROOSDAAL - Open Tuinbedrijven op 17 mei en 7 juni

C21

ROOSDAAL - Open Tuinbedrijven op 17 mei en 7 juni

Opentuin6
 
Opentuin2
Opentuin3
Opentuin4
Opentuin5
 

 Op 17 mei en 7 juni organiseren een aantal gespecialiseerde tuincentra gezamenlijke opendeurdagen. De idee achter deze gezamenlijke opendeurdagen is heel eenvoudig: In Vlaanderen en Nederland zijn er honderden tuincentra die exotische planten verkopen, zonder de nodige kennis over de meeste van deze planten. De deelnemende tuincentra zijn echter gespecialiseerd in exotische winterharde planten en geven de kopers juiste informatie mee.

Tuinieren in de ruime zin van het woord is zonder twijfel de belangrijkste hobby, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Het is bovendien ook nog gezond, goed voor de lijn (beter dan fitnessen), de woonomgeving wordt er mooier door en het maakt het leven in de buurt aangenamer. Maar: er is een MAAR. Steeds meer tuincentra verkopen 'gevaarlijke' exotische planten zonder de nodige kennis over die winterharde exotische planten, die schadelijk zijn voor ons leefmilieu. Zo zijn er waterplanten als de beruchte grote waternavel, die hele beken laten dichtgroeien. Heel wat bamboes groeien beter in de tuin van de buren dan in de eigen tuin en andere exotische planten zaaien uit in de wijde leefomgeving en zorgen voor floravervalsing.
 
Bovendien zijn er heel wat Vlaamse en Nederlandse tuincentra die verschillende exotische planten ten onrechte het label 'winterhard' toekennen. Heel wat exotische planten zijn vrij duur, en na de eerste winter zijn tal van plantenliefhebbers teleurgesteld als hun dure investeringen geen stuiver meer waard zijn.
 
De tuincentra die deelnemen aan de Open Tuinbedrijven van 17 mei en 7 juni zijn dermate gespecialiseerd, dat ze de kopers goede raad kunnen geven over deze exotische planten.
Ook in onze gemeente doet Palmeria mee aan deze Open Tuinbedrijven. Dit bedrijf is een speciaalzaak  in exotische planten voor zowel binnen en buiten.  Allerhande niet zo veel voorkomende speciale planten vindt je hier.  Ze hebben hier zowel, bloemende speciale planten, als palmbomen, bananen, woestijn yucca's, boomvarens, exotische vruchtenbomen, citrusbomen. 
Palmeria is ontstaan uit en heel grote passie voor exotische planten van de zaakvoerder Danny Mostinckx.  Hij raakte een aantal jaren geleden gepassioneerd door deze planten en begon deze uit te testen in ons klimaat.  Daar de resultaten zelfs  beter waren dan verwacht, rijpte  het idee om hier zelf een zaakje over op te richten en dit aangezien er weinig van deze planten te vinden waren in onze contreien  en zelfs indien er al iets te vinden was, hadden de verkopers er geen expertise mee.  Palmeria test jaarlijks planten uit die dan eventueel het jaar daarop in het gamma komen.
Danny zijn planteninteresse zit zeker in zijn genen, want zijn beide ouders waren fervente fruittelers en hebben zo de figuurlijke pap aan de zoon gegeven.....
Palmeria kweekt ook zelf palmen, bananen, bloemende exotische struiken.    Natuurlijk importeren zij ook uit Italië, Spanje, Nieuw Zeeland/Tasmanië, Texas/Mexico, .....
De bedoeling achter dit exotisch tuinieren, is in feite de vakantie tot bij je thuis brengen.  Dit kan aardig lukken, zeker als je de sterkere exotische planten aanschaft.  Er zijn genoeg planten die van je tuin een exotische paradijs kunnen maken en die je tijdens de winter geen extra werk meegeven. Het belangrijkste is de aanplant; deze moet gebeuren in goed gedraineerde grond.  Alsook de standplaats moet ideaal zijn, afhankelijk van de plantsoort, moet deze in volle zon, halfschaduw, schaduw...    Palmeria geeft graag, alle advies en tips om je planten zo goed mogelijk verder te laten opgroeien.  Ze delen graag hun ervaring met anderen. 
Tijdens deze open tuin dagen, zijn er sowieso bij diverse tuin centra die deelnemen waardebons per tuincentra te winnen en de meesten zetten ook een aantal planten in promotie.  Palmeria promoot Oleanders en Citrus planten,
deze zullen speciaal tijdens deze dagen voor zeer schappelijke prijzen verkrijgbaar zijn.  Dit is eenmalig, op = op !
Indien je interesse hebt, ben je zeker welkom op zaterdag  17 mei en 7 juni, telkens van 10.00hr tot 17.00hr. 
Uiteraard kan je buiten deze opendeurdagen terecht,  elke werkdag van 18.30hr tot 20.00hr en elke zaterdag van 10.00hr tot 17.00hr.
Palmeria, Donkerstraat 51, 1760 Roosdaal, België - http://www.palmeria.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief