ROOSDAAL – Finse pistes klaar voor het zomerseizoen

C21

ROOSDAAL – Finse pistes klaar voor het zomerseizoen

Editiepajot_roosdaal_fit-o-meter_foto_stefanie_appelmans
De Fit-O-Meter. - Foto © Stefanie Appelmans
 

Roosdaal beschikt sinds geruime tijd over twee Finse pistes, één van 250m op de weide achter de Basisschool Triangel in deelgemeente Pamel en één van een 850m in de voortuin van het Koetshuis aan de Kristus Koninglaan.

Beide trajecten werden opgefrist. Zo werd deze in Pamel, na de afbraak van het “Vlot”, rechtgetrokken, het gras werd heringezaaid en elk station van de Fit-O-Meter werd voorzien van schok dempend boomschors. Ideaal voor beginners en joggers die lopen wensen te combineren met Fitness.
In Strijtem werd de piste onlangs uitgebreid tot 850m via een bijkomend traject langs de andere kant van de oprit en over de twee brugjes langs de beek. Bedoeling is om in de toekomst beide Finse pistes in te schakelen in het nieuwe project van loopparkoers van Bloso en o.a. te voorzien van permanente paaltjes die om de 100m de afstand aanduiden.
Ter herinnering, de zachte, dempende toplaag van de Finse pistes geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2011
Gerrit Achterland
Stefanie Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief