Floorball STRIJTEM kampioen

Editiepajot_roosdaal_floorball_strijtem_kampioen_foto_gerrit_achterland
De a-ploeg van GSFloorballteam Strijtem. - Foto © Pascale Minner

Op 17 april stond de laatste speeldag in de 2de divisie van de floorballcompetitie op het programma. Door de onverwachte nederlaag die Stimulo Denderleeuw vorige week opliep tegen Atom Eagles stond de a-ploeg van GSFloorballteam Strijtem aan de leiding maar winnen was een must aangezien er slechts 1 puntje voorspong was in het klassement.

Om 8 u stond zowel de a als de b-ploeg met een hele schare supporters klaar om te vertrekken richting Messancy in het diepste puntje van België op een boogscheut van Luxemburg en Frankrijk. Na een 3-uur durende rit kwamen we aan en kon onze b-ploeg opwarmen voor hun wedstrijd tegen UCL Unihockey. De winnaar van deze match kon de laatste plaats achter zich laten en onze jongens deden dat met verve. Ze wonnen met 6-2 en zo was de eerste overwinning van de dag binnen.
Om 14 stond de match Atom – Denderleeuw op het programma en na een 4-6 overwinning van Denderleeuw was de opdracht voor de A-ploeg heel simpel. Er moest gewonnen worden om kampieon te worden want bij een gelijkspel hadden we evenveel punten maar Denderleeuw had een match meer gewonnen dan Strijtem.
De spelers van Strijtem A begonnen heel zenuwachtig maar waren in de eerste periode toch de betere van de thuisploeg Loups du Lux Aubange en sloten de eerste periode af met een 0-1 voorsprong.
In de tweede periode liepen ze verder uit tot 0-2 maar iedereen weet dat floorball geen voetbal is en in de derde periode kwam Aubange na 2 persoonlijke fouten terug tot 2-2. Met nog 5 minuten op de teller maakte Sam Meert een prachtig doelpunt met een fantastisch afstandsschot en kon het nagelbijten echt beginnen. De thriller kreeg een happy end en de vele meegereisde supporters konden na 3 x 20 minuten eindelijk juichen want hun ploeg was voor het eerst sinds ze aantreden in de BFF-competitie een welverdiende kampioen.
De busreis die 4 uur duurde werd dan ook 1 groot feest.