ROOSDAAL – Pajotse vertellers bezorgen publiek Koetshuis een plezante avond

C21

ROOSDAAL – Pajotse vertellers bezorgen publiek Koetshuis een plezante avond

Editiepajot_roosdaal_vertelavond_verslag_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_roosdaal_vertelavond_verslag_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_roosdaal_vertelavond_verslag_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Lente_van_het_pajottenland_banner_2011_p600
 

,,Zulke avonden mogen deze vertellen nog organiseren’’, was de conclusie van vele bezoekers aan de vertelavond “In ’t gruun ges” vorige donderdag. Op het podium van het Koetshuis brachten een twaalftal vertellers, zangers, muzikanten en bellemannen leuke stukjes.

De Gooikse belleman, Wim Beeckmans, en de Lennikse Gronckelman, Emiel Walravens, openden de avond en brachten het publiek in de juiste stemming met een ‘opwarmend’ gedicht. Aansluitend brachten de vertellers Jos Huwaert, Roland Van den Bossche, Pascal François, Anne Wyckmans, Veerle Spiers, Viviane Ganzeman en Walter Evenepoel verhaaltjes over een duivenmelker uit Gooik, de onthoofdingspaal van Gaasbeek, meneerke Pluym, het communiekleedje, paarden uit Vollezele en heksen van Bever, en een prins. Walter Evenepoel en Geert Geeroms serveerden een muzikaal tussendoortje.
Na de pauze zorgden de vertellers nog voor verhalen over Petje de bakker uit Borchtlombeek, dwaalkruid in Lennik, de duivelshoek in Lombeek en de krak van Leberg. De avond eindigde met een leuke meezinger ‘de goeie ouwe tijd’. Tussendoor hadden ook cafébazin Carine Herzeel uit ’t Gruun Ges en regisseur Emile Ringoot nog voor passende ambiance gezorgd.
Niet enkel het publiek had zich geamuseerd. Ook de vertellers, muzikanten en bellemannen hadden een leuke avond achter de rug. Anne Wyckmans, initiatiefneemster van de vertellers van ’t Wachtwoord: ,,Het Pajotse vertellerscollectief startte zes maanden geleden met een eerste vergadering. In januari werd besloten, op vraag van Jos Huwaert van Pajottenland+, om een vertelavond te houden tijdens de Lente van het Pajottenland. En we mogen spreken van een geslaagde start. Voor de helft van de vertellers was dit zelfs de eerste maal dat ze op een podium van een theaterzaal stonden’’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief