Damesfloorballclub STRIJTEM schrijft geschiedenis

Editiepajot_roosdaal_damesflooball_strijtem_kampioen_foto_pascale_minner
De dames van floorballclub Strijtem. - Foto © Pascale Minner

Zaterdag was de laatste speeldag plaats van de nationale damescompetie floorball. Damesfloorballclub Strijtem trok naar de sporthal van La Hulpe om hun eerste plaats in de competitie te verdedigen,

Eerst stond er een wedstrijd tegen Les Loux de Lux Aubange op het programma die samen met Strijtem aan de leiding stonden met 6 punten. De eerste helft verliep nogal zenuwachtig maar Strijtem kwam toch 1-0 voor via een goal van Pascale Minner. Ze konden de voorsprong echter niet behouden zodat het aan de rust 1-1 stond.
Na de rust ontbonden de dames van Strijtem echter hun duivels en met nog 3 goals van Els De Baerdemaeker, Katrijn Merki en Maaike Demetser konden ze toch een mooie 4-1 overwinning binnenhalen.
Doordat Aubange zijn eerste match tegen La Hulpe 5-5 gelijk gespeeld had was Strijtem dan al zeker van de kampioenstitel.
De euforie was dus al groot maar toch moesten de dames zich nog een keer opladen voor het laatste duel van de competitie tegen Les Renard de La Hulpe. Opnieuw begon de match moeilijk en aan de rust hadden we dan ook nog altijd een brilscore.
In de tweede helft liet Strijtem echter zien waarom ze kampioen geworden zijn. Na een paar knappe tussenkomsten van keeper Marijke De Metser die haar netten schoon kon houden kroonde Sarah Moons zich tot koningin van de assists. En Sofie Baevegems was zo sterk in het uitverdedigen dat er nog een mooie ruime overwinning uit de bus kwam. Of hou zou je een score van 8-0 anders noemen?
Ina De Sloovere kon er jammer genoeg niet bijzijn wegens de communie van haar zoon maar haar kaars heeft ons zeker geluk gebracht.
Net zoals de A-ploeg in de herencompetitie behaalden de dames van floorballclub Strijtem hiermee hun eerste kampioenstitel oververdiend binnen.