ROOSDAAL - Veel sfeer op laatste “Op zè Pajots” in Strijtem

C21

ROOSDAAL - Veel sfeer op laatste “Op zè Pajots” in Strijtem

Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot__4_
Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot
Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot__2_
Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot__11_
Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot__5_
Op_ze_pajots_roosdaal_foto_editiepajot__12_
 

De bijna driehonderd toeschouwers genoten in het Koetshuis van een zeer geslaagde slotavond van “Op zè Pajots”. Dit was de laatste voorstelling uit een reeks die startte in augustus 2006. Vanuit zeven Pajotse gemeenten, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal, zetten enkele dialectsprekers hun beste beentje voor om spitsvondig uit de hoek te komen. Voor de muzikale omlijsting zorgde Arjaun, de Pamelse groep die reeds 30 jaar met hun volkse Pajotse muziek door het land trekt.

Kris Baert, gekend Radio 2-journalist, praatte de ludieke avond aan mekaar. De Beverse heksenvereniging,de Makrallen, zorgden met enkele heksenstreken dat alles in goede banen werd geleid. Het was genieten van volkse vertellingen, liedjes, satirische stukjes, stand-up comedy,grappige acts, uitleg over de Pajotse dialecten en een dialectenquiz. Hier bleken Ghislaine Ankaert uit Roosdaal en Paul Cardoen uit Galmaarden de beste dialectkenners. Tussendoor mochten de burgemeesters in een 'stoefronde' hun gemeente bewieroken.
Bij het afsluitend lied kreeg Walter Evenepoel, de grote bezieler van de dialectavonden en het Pajottenland+project PajoSa, een welgemeend applaus. Vele mensen vonden na afloop dat dit evenement zeker een vervolg mag krijgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief