LENNIK / ROOSDAAL - Mario Demesmaeker heeft nieuwe roman

C21

LENNIK / ROOSDAAL - Mario Demesmaeker heeft nieuwe roman

Editiepajot_roosdaal_lennik_mario_demesmaeker_repro_felix_merckx
Mario Demesmaeker en boek. - Repro © Felix Merckx

Mario Demesmaeker uit Sint-Martens-Lennik brengt met de roman ‘Eva, de vriending van mijn vriend’spannend leesvoer om verveling tijdens de vakantie tegen te gaan.

Tieners op zoek naar een goed boek voor tijdens de zomervakantie zullen blij zijn met de nieuwe roman van Mario Demesmaeker: Eva, de vriendin van mijn vriend.. Dit verhaal over voetballen, vriendschap en liefde komt recht uit de leefwereld van jonge tieners.
 
Eva, de vriendin van mijn vriend
Alex en zijn beste vriend David zijn gek op voetballen. Het is Davids grote droom om profvoetballer te worden. Maar zijn droom doet hem alles en iedereen vergeten, ook zijn kersverse vriendin Eva. Wanneer David Alex en Eva aan elkaar voorstelt, voelt Alex iets wat hij nog nooit gevoeld heeft. Is hij verliefd op Eva? Maar zij is de vriendin van zijn beste vriend! Alex schuift zijn gevoelens opzij. Na een poosje merkt hij evenwel dat David en Eva op vele vlakken van elkaar verschillen en dat hij zelf veel meer met haar gemeen heeft. Hij raakt helemaal in de knoop met zichzelf.
 
Mario Demesmaeker werd in 1960 geboren in Roosdaal, waar hij ook is opgegroeid. Hij studeerde licentiaat vertaler Engels-Frans-Nederlands en leerde later nog Spaans en Italiaans bij. Mario was opvoeder, freelance vertaler en lesgever. Hij werkt sinds 1989 als vertaler en sinds 2003 als revisor bij het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Hij is getrouwd en heeft een zoon. Het gezin woont in Sint-Martens-Lennik.
 
In 2000 verscheen Mario's debuut Gehakt, een spannend leesboek voor lezers die tegen een stootje kunnen. Sindsdien verschenen nog vier leesboeken en een prentenboek. Na Getekend en Vluchtgevaar is Eva, de vriendin van mijn vriend het derde boek dat Mario schrijft voor de 'Lekker lezen'-reeks. Enerzijds schrijft hij boeken vol spanning en humor, anderzijds brengt hij ook serieuzere verhalen. Mario geeft vaak lezingen op scholen. Hij houdt van het boeiende en verrijkende contact met de leerlingen en leraars.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief