ROOSDAAL - Eerste communie

Geuze
 

ROOSDAAL - Eerste communie

Editiepajot_roosdaal_eerste_comminnie_foto_marc_colpaert
De kleine Joshua mocht zijn Eerste Communie doen. - Foto © Marc Colpaert
 

Twee dagen voordat Joshua Bernateau (8) zijn eerste communie zou doen, moest hij met zijn moeder en zusje Syrië ontvluchten. Toen ook vader Emmanuel Bernateau twee maanden later vanuit Syrië naar ons land kwam, vroeg Joshua dadelijk om toch nog zijn eerste communie te mogen beleven. Pastoor Penne klaarde de klus met plezier. Het werd volgens de jongen de mooiste dag in zijn nog jonge leven.

Emmanuel Bernateau werkt als instructeur voor de Verenigde Naties (Blauwhelmen) in Damascus de hoofstad van Syrië. Sinds enkele jaren werkt deze Brusselaar daar, samen met zijn Amerikaanse vrouw Regine Gedeon en hun kinderen Joshua en Justice. “ Mijn zoon Joshua ging gedurende twee jaar elke week naar de les, om dan eindelijk zijn eerste communie te mogen doen. Twee dagen voor het grote feest werd de situatie in Damascus zo gevaarlijk dat ik besloot mijn familie terug te laten gaan naar onze woning in Roosdaal. Mijn vrouw vertelde mij echter dat onze zoon ontroostbaar was, omdat hij zijn eerste communie niet had mogen doen, hij had er dan ook twee jaar naar uitgekeken”, zei Emmanuel.
Op een dag vroeg Regine aan pastoor Penne uit Tollembeek of hij er niet voor kon zorgen dat de eerste communiemis van Joshua toch nog doorging. “ Ik was dadelijk bereid deze kristelijke mensen te helpen“, zei pastoor Penne. Eerst moest er wel nog enkele weken gewacht worden, alvorens papa terug in het land was. Enkele dagen geleden, tijdens een speciale misviering kreeg Joshua dan voor de eerste keer ‘het lichaam van God‘. “ Die jongen heeft het schitterend gedaan, omdat hij de enige communicant was, mocht hij ook heel veel zelf doen tijdens de Mis, zoals zijn doopkaars aansteken, even opdraven als misdienaar, zelfs zijn familie die in de kerk aanwezig was, uitleggen wat een eerste communie nu eigenlijk betekende voor hem. Ik was versteld van de grote kennis die hij had, maar ja, hij had dan ook gedurende twee jaar les gevolgd in Damascus”, lachte Pastoor Penne. Enkele buren van het gezin zorgden met enkele muziekinstrumenten voor de nodige muzikale omlijsting in de kerk.
Joshua was heel blij met deze bijzondere viering, vooral omdat zijn ouders en tal van familieleden aanwezig waren. “ Zo een bijzonder moment in uw leven wil je toch delen met de mesnen die je graag ziet. Toen Joshua die dag ging slapen, vertelde hij mij dat dit de mooiste dag uit zijn leven was en het was hem aan te zien, want hij straalde gewoon”, vertelde een trotse moeder.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 apr 2019

archief