ROOSDAAL - Immaculata Maria Instituut in de finale van de KIK-Quiz

C21

ROOSDAAL - Immaculata Maria Instituut in de finale van de KIK-Quiz

Imi
 

Het zesde leerjaar van juf Evy van het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal trok  naar Brussel voor de grote finale van de KiK-quiz. 

Vijf scholen uit heel Vlaanderen namen het dinsdag tegen elkaar op in de Tweede Grote Finale van de KiK-quiz, de spannende actualiteitsquiz voor jongeren. Ze streden om de overwinning in de krantenrubrieken binnenland, buitenland, wetenschap en techniek, cultuur en media en sport. 
 
De finalisten werden geselecteerd op basis van hun resultaten in de online voorrondes van de quiz. Daarin speelden zo’n 15.000 leerlingen samen meer dan 50.000 keer mee. 
 
De show was in de professionele handen van Jelle Cleymans. De finale bleek een echte nagelbijter. Voor elke school namen 15 leerlingen deel.
Supporters en begeleidende leerkrachten hadden spandoeken en toeters bijom hun favoriete ploeg aan te moedigen.
 
Het zesde leerjaar A van het IMI in Roosdaal, die de provincie Vlaams-Brabant mocht vertegenwoordigen, werd knap derde. Dankzij deze knappe prestatie mogen de leerlingen en hun leerkracht een dag lang gaan genieten in het pretpark Walibi. Bovendien was er voor alle aanwezigen nog een leuke goodybag van de krantenuitgevers.
 
In de jury zetelden Hilde Sabbe voor De Persgroep, Annelies Rutten voor Corelio en Kirsten Bertrand voor Concentra. Ben Weyts, kabinetschef van minister van Media Geert Bourgeois, overhandigde de prijzen.
 
Beste krantenlezende school van Vlaanderen: de eindstand
 
Categorie 10-14 jaar  
1. Basisschool De W’ijzer, Diksmuide 
2. VBS Trapop, Retie  
3. Immaculata Maria Instituut, Roosdaal 
4. GVB Schorisse, Maarkedal 
5. Basisschool De Zandkorrel, Hechtel-Eksel 
 
Het hoge niveau van de deelnemers en het enthousiasme bij de leerlingen en leerkrachten was voor de organisatoren van Kranten in de Klas een prachtig orgelpunt van alweer een geslaagd KiK-schooljaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief