ROOSDAAL - Ongeval met geknelden

C21

ROOSDAAL - Ongeval met geknelden

Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot
 
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__2_
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__3_
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__4_
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__5_
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__7_
Oefening_brandweer_lennik_foto_tom_vierendeels_editiepajot__8_
 

Maandagavond werd het Mooiste Dorp van Vlaams-Brabant (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek) opgeschrikt door sirenes van brandweer en ziekenwagen. De Lennikse brandweer pakte ter hoogte van de bocht in de Jozef Jansstraat met een pelotonoefening uit. Het enigste wat deze brandweermannen en –vrouwen wisten was dat het om een ongeval met geknelden ging, maar nadere info kregen ze pas terplaatse. Wel wisten ze dat het om een oefening ging, dat men geen onnodige risico’s diende te nemen.

Deze oefening verliep onder het waakzame oog van sergeant, en tevens peletonchef, Kris Hemmeryckx. Deze wou vooral een realistische oefening. Hiervoor werd de hulp ingeroepen van twee figuranten die de rol van slachtoffer speelden. Dit opzet was zeker geslaagd want sommige buurtbewoners kwamen er een kijkje nemen. Zulke oefeningen zijn zeer nuttig zodat de brandweerlieden hun materieel (beter) leren kennen en dus alles goed verloopt wanneer zoiets zich echt voordoet. Zo’n oefening draagt dus bij tot een beter hulpverlening.
 
Sergeant Hemmeryckx was tevreden van het resultaat maar bemerkte ook wat minpuntjes. Nu zal hij het genomen beeld- en fotomateriaal bestuderen om de oefening te evalueren. Hij bedankt ook ten zeerste de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx die pas op het laatste moment alles te horen kreeg en dus alles zeer snel in orde moest krijgen, onder meer het afsluiten van de straat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief