ROOSDAAL - Het gezondheidsbeleid van het Immaculata Maria-instituut wordt beloond

C21

ROOSDAAL - Het gezondheidsbeleid van het Immaculata Maria-instituut wordt beloond

Imirookvrij1
 
Imirookvrij2
 
Imirookvrij3
 

Op het IMI voeren leerkrachten en leerlingen al jaren een actief gezondheidsbeleid. Uit een recent onderzoek is gebleken dat het rookgedrag bij jongeren toeneemt rond de leeftijd van 14 en 15 jaar. Leerkrachten vinden het dan ook belangrijk om de leerlingen tijdig te sensibiliseren. 

Mevr. Ilse Pede: ‘In de eerste graad verloopt dit zeer intensief: leerlingen tekenen een contract om rookvrij te blijven en registeren verschillende keren of ze zich hieraan gehouden hebben. Tijdens de lessen sociale vaardigheden volgen we dit op en werken we een aantal aspecten rond verslaving verder uit, bijvoorbeeld aan de hand van een bijsluiter van medicatie. Via verschillende creatieve werkvormen maken kinderen zich spelenderwijs de risico’s van verslaving en van roken eigen: ze ontwerpen slogans, ontwerpen een T-shirt met als thema het anti-roken, ze werken een muziekstuk of een dansnummertje rond het thema roken uit. We testen de kennis van de kinderen over roken en verslaving op het einde van het tweede trimester met een ludieke quiz die doorspekt is met weetjes, praktische proeven, zang en dansnummers van de kinderen. En niet onbelangrijk: ook de leerkrachten nemen deel met een dansnummer dat de kinderen geweldig vonden.’
 
Al deze acties worden gecoördineerd door LOGO Pajottenland/Zennevalei en het Vlaams Instituut voor gezondheidspromotie. Zij waren zo enthousiast over de werking dat zij de kandidatuur heeft ingestuurd voor de wedstrijd “rookvrij, ik blijf erbij”. De uiteindelijke winnaar is een school uit Nederland geworden. Maar het Immaculata Maria-instituut stak met kop en schouders uit boven de andere Vlaamse scholen. Uiteindelijk sleepten de leerlingen uit het tweede jaar de winnende prijs in de wacht: een volledige dag aangeboden door BLOSO. Onder begeleiding van sportmonitoren zullen zij een hele dag kunnen kennismaken met verschillende sporten. De leerlingen van het IMI zeggen volmondig: rookvrij, ik blijf erbij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief