ROOSDAAL - Met belgerinkel naar de winkel is een "holderdebolder succes"

C21

ROOSDAAL - Met belgerinkel naar de winkel is een "holderdebolder succes"

Img_8264
 
Img_8262
 

Woensdag werd de trekking van de campagne “Met Belgerinkel naar de Winkel” georganiseerd. Om het met de woorden van schepen Freddy Segers  en Francis Badts ( vertegenwoordiger van UNIZO in Roosdaal) te zeggen: “ Het was een holderdebolder succes”.

Deze campagne was een gezamenlijke sensibilisatiecampagne van Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO), de Fietsersbond en de Christelijke Mutualiteiten(CM). Samen willen ze het gebruik van de fiets in het winkelverkeer promoten, en ook terug fietsende klanten in het straatbeeld zien. Wie fietst, vervuilt de lucht niet, en het straatbeeld fleurt op bij minder wagens en meer fietsers. Dorps en stadskernen worden leefbaarder en leuker om te komen winkelen als ze worden ingenomen door de zachte weggebruikers. Fietsen is bovendien gezond, want wie regelmatig op het stalen ros zit, bouwt een hoge weerstand op.
Het was dus de bedoeling dat iedere fietsgebruiker, die winkelt bij één van de deelnemende middenstanders, telkens een stempeltje kreeg bij elke winkelbeurt.
Onder de 486 ingediende kaarten werd er door de deurwaarder 10 kaartjes getrokken die verder deelnemen via de regio om 10 Oxford-fietsen te verloten in Vlaanderen.
Er werden zelfs 117 prijzen getrokken die  door de 19 deelnemende handelaars voorzien waren voor deze campagne. Bovendien maken al deze mensen kans op een ecologische poetsploeg van Ecover die een jaar lang je huis komt schoonmaken.
 
Hieronder de 10 gelukkigen die meedingen aan de regioprijzen:
-      De Braekeleer Johnny
-      Van Vreckem Justine
-      Haelterman Marleen
-      Van Havermaet Lien
-      De Braekeleer Gust
-      De Smedt Maurice
-      De Smedt Maurice
-      Bael Josephine
-      Pauls Greta
-      De Smedt Maurice
 
Gelukwensen aan al deze deelnemers, zelfs een driedubbele proficiat aan De Smedt Maurice.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief