ROOSDAAL - Sportkampioenen in de bloemen gezet door Kris Baert

C21

ROOSDAAL - Sportkampioenen in de bloemen gezet door Kris Baert

Kampioenen3
 
Kampioenen1
 
Kampioenen2
 
Kampioenen4
 
Kampioenen6
 

Tradioneel worden de sportkampioenen in de bloemetjes gezet op de laatste zaterdag van juni, deze keer in de Schouwburg van het gemeenschapscentrum Het Koetshuis. Per sport werden de laureaten op het podium gevraagd door Kris Baert, gekend als de sportpresentator van Radio2. Met de nodige humor en commentaar stelde hij de kampioenen voor. Kris vond dit ook een zeer goed initiatief omdat je zo verschillende sporten vertegenwoordigd ziet in een sportraad. Ter afwisseling zong hij ook enkele meezingers uit die goeie oude tijd.

De trofeeën werden uitgereikt door leden van de gemeente- en sportraad.
 
Begonnen werd er met de paardensport, waarin André en Julie De Bolle dit jaar uitblonken. Deze twee konden ons vertellen wat er zo speciaal is aan de band tussen het paard en zijn baas/bazin. Julie kon ons meedelen dat er steeds een wederzijds contact is tussen beiden en paarden dit laten merken door hun lichaamstaal.
 
Hierna werd overgegaan naar de Judo met Judoclub Roosdaal – Lennik waar de kampioenen judokas werden gelauwerd. Glen Van Holder, Sander Vanden Bossche, Sam Lanckmans mochten een trofee in ontvangst nemen en deelden aan Kris hun beste worp mee.
 
Na de gevechtssport was het de beurt aan het sierlijke waterballet van Magalie Bruneel en Stefanie Bruneel, twee zussen die beiden aan waterballet doen bij Waterballet Is Onze Sport (WIOS). De club gaat bij iedere wedstrijd met een ere-metaal naar huis wat veelbelovend is.
 
Om verder te gaan in de afdeling watersporten, was er ook nog Doris De Dobbeleer, zwemster bij ZIOS en vooral goed op de vlinderslag.
 
Daarna kwamen de voetballers van Denderzonen Pamel, met name de Debutantjes en de Duiveltjes eerste en tweede jaar. Bij de Debutantjes was enkel de trainer afgevaardigd omdat de kleine spelertjes op reis waren. De anderen waren wel van de partij.
 
Daarna kwam ook nog de vinkensport, met De Hopvink uit Pamel, het kaarten met Kaartersclub Jong en Oud en biljarten met BC The Corner aan bod. Allen mochten ze hun sport verduidelijken aan Kris die duidelijk wat meer wou weten over alles.
 
Daarna kwam er leven in de brouwerij met de sportievelingen van MPI Sint – Franciscus in Strijtem. Deze hebben afgelopen jaar puike prestaties geleverd bij het atletiek, zwemmen, paardrijden, wielrennen en badminton maar ook gymnastiek waarbij Jessica Van der Roost even voordeed hoe ze tewerk gaat op de plint.
 
Als afsluiter waren de deelneemsters van het project Start to run aan de beurt die allen een diploma en hun trofee in ontvangst mochten nemen.
 
Op het einde kreeg Kris Baert en zijn pianist een pakket met streekbieren aangeboden door de voorzitter van de sportraad, Willy Appelmans. Iedereen kon ook nog napraten op de receptie in het jeugdhuis, ook gelegen in het Koetshuis.
 
Een dikke proficiat aan alle kampioenen en hopelijk mogen er volgend jaar nog meer gehuldigd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief