Jong VLD ROOSDAAL is een feit

C21

Jong VLD ROOSDAAL is een feit

Edieipajot_roosdaal_jong_v_ld_roosdaal_ingezonden_foto
Foto © Jacky Delcour
 

Jimmy Schadron: “Vanuit Open-VLD Roosdaal kwam de idee om een jongerenwerking op te starten binnen onze eigen structuur.

Dit omdat wij op deze manier de toetredingsdrempel naar de jeugd zo laag mogelijk willen houden. Betekent dit dat wij over koetjes en kalfjes praten? Nee, natuurlijk niet! Wel richten wij ons met deze groep jongeren op thema’s die de jeugd en jongeren van geest sterk aanbelangen.
Uit het bestuur van Open-VLD Roosdaal hebben Steffy Borloo (19), Karolien Stiers (22), Dimitri Redant (28) en Jimmy Schadron (26) dan hun schouders onder deze nieuwe afdeling gezet.
Steffy Borloo is met haar 19 lentes ons jongste bestuurslid en secretaris van Jong-VLD. Zij is afkomstig uit Pamel- Centrum en studeert Rechten aan de Universiteit Gent. Dat haar moeder schoonheidsspecialiste is hoeft alvast niet te verbazen...
Karolien Stiers is 22 jaar jong en afkomstig uit OLV-Lombeek, zij neemt de taak van penningmeester op zich. Ook zij studeert Rechten en mag zich bijna meester in de Rechten noemen. Karolien is de dochter van Erwin Stiers, al verscheidene jaren actief in Open-VLD, en zodoende kreeg zij de lokale politiek al met de paplepel van thuis mee...
Dimitri Redant, 29 jaar, is onze it-specialist binnen de partij. Dimitri woont in Pamel maar zijn roots liggen in Geraardsbergen. Als actief lid werkte hij daar samen met Guido De Padt aan een liberaal-Geraardsbergen. Sinds enkele jaren mogen wij hier in Roosdaal op zijn steun en ervaring rekenen.
Als laatste stel ik even mijzelf voor, ik ben Jimmy Schadron, voorzitter van Jong-VLD. Ik ben nog heel even van de 27 verwijderd.
Beroepshalve ben ik zelfstandig zaakvoerder van een familiezaak in Roosdaal. Daar ik graag nieuwe uitdagingen aanga heb ik de stap naar de Roosdaalse politiek gezet. In een nog niet zover verleden was ik leiding bij de jeugdbeweging van Strijtem en kort daarna voorzitter van de jeugdraad. De ervaringen die ik daar opgedaan heb, probeer ik nu nuttig te gebruiken om een liberaal beleid op te stellen waarin de jongeren van Roosdaal goed vertegenwoordigd worden.
Jongeren en internet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom vinden we het belangrijk dat ook de gemeente meegroeit met dit fenomeen. Een vernieuwde website met meer online toepassingen is daarom voor ons noodzakelijk, zegt Jimmy.
Draadloos internet is in het koetshuis al beschikbaar voor bezoekers, wij willen de gemeente vragen om hiermee zeker verder te gaan en meerdere openbare plaatsen hiervan te voorzien.
Wij willen ook werk maken van meer en betere fietspaden en zebrapaden. Vooral in de omgeving van scholen is dit belangrijk.
Om de veiligheid en herkenbaarheid van een school extra in de kijker te zetten bestaan er octopuspaaltjes die door de hogere overheid gesubsidieerd worden. Als Jong-VLD willen wij daar zeker gebruik van maken en zoveel mogelijk scholen hiervan voorzien, vindt Karolien.
Betaalbaar wonen in Roosdaal is voor ons een prioriteit maar dan liefst geen concentratie van sociale woningen. Deze zouden beter verspreid moeten worden.
Wij willen ook de kindercrèches in Roosdaal bevragen om te kijken wat hun noden zijn en wat de gemeente voor hun kan betekenen, zegt Steffy.
Werkende jongeren behoren ook nog steeds tot onze doelgroep en omdat het niet altijd evident is om werk te combineren met het verenigingsleven kan het misschien nuttig zijn bepaalde diensten voor hun ter beschikking te stellen. Zo is het in de winterse periode behoorlijk moeilijk lopen op de Finse pistes na 19u gewoon door het feit dat hier niet de minste verlichting aanwezig is. We willen dan ook kleinschalige projecten zoals dit ondersteunen en verder uitbreiden op de geschikte locaties, vindt Dimitri.
Verder staan wij ook steeds open voor suggesties van de Roosdaalse inwoners.
Om de start van onze nieuwe afdeling extra te ondersteunen kwam Ella De Neve (Open-VLD Merchtem) langs om ons te voorzien van het laatste nieuwe promomateriaal dat Jong-VLD nationaal ons aanbiedt, zij gaf onze afdeling alvast enkele nuttige tips mee voor een goede start te verzekeren”.
Ons contacteren kan via facebook, zowel via de groep ‘Jong-VLD Roosdaal’ als bij het bestuur in kwestie, via jimmy.schadron@gmail.com  of 0473/20 75 41
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief