ROOSDAAL - Verwelkoming nieuwe Roosdaalse inwoners

C21

ROOSDAAL - Verwelkoming nieuwe Roosdaalse inwoners

Img_8906
 
Nieuw5
 
Nieuw2
 
Nieuw3
 
Nieuw4
 
Nieuw6
 
Img_8914
 

Om de verwelkoming van de nieuwe inwoners van Roosdaal in hun nieuwe gemeente te begroeten had schepen van informatie Wim Goossens het ditmaal over een andere boeg gegooid dan de voorbije jaren, en had hij het idee bedacht om ieder nieuwe bewoner alle “uithoeken” van hun nieuwe gemeente daadwerkelijk visueel te laten bekijken.

Van de ongeveer honderd nieuwe bewoners van Roosdaal hadden er zich een zestigtal ingeschreven om zich in hun nieuwe stek daadwerkelijk in te werken en deze mooie streek eens van dichterbij te bekijken.
Met een bus maakten deze nieuwe Roosdaalnaren kennis met al de fusiegemeenten ( via Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek met de Hertboommolen, Molens Wastiels en de Onze-Lieve-Vrouw-Kerk naar Pamel, met een uitgebreide rondeleiding in het gemeentehuis, over Kattem naar Borchtlombeek, om zo terug aan het vertrekpunt  -het Koetshuis te Strijtem- te  komen ).
Tijdens deze busreis werd door Wim Goossens uitgebereid alle geschiedkundige en wetenswaardige gegevens meegedeeld aan deze nieuwe bewoners van hun nieuwe gemeente.
In het cultureel centrum “Het Koetshuis” was er tenslotte een rondleiding en werd deze verwelkoming afgesloten met een receptie, aangeboden door het gemeentebestuur van Roosdaal.
Provincieraadslid Linda Van Den Eede ( ONS Roosdaal) deelde aan ieder nieuwe familie een Vlaamse leeuwenvlag uit, en dit zeker om het Vlaamstalig karakter van deze streek te benadrukken.
Schepen Wim Goossens mag terecht fier zijn op zijn initiatief, dat trouwens door elke nieuwe Roosdaalnaar tenvolle naar waarde ingeschat werd. Zo ook kon ieder kennismaken met het nieuwe cultureel centrum "Het Koetshuis".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief