ROOSDAAL - Koetshuislocatie zuivert eigen afvalwater

C21

ROOSDAAL - Koetshuislocatie zuivert eigen afvalwater

Koetshuis1
 

Verleden week werd in de weide van "Het Koetshuis" een klein zuiveringsstation geïnstalleerd. Deze IBA ( Individuele Behandeling van Afvalwater) zal in de toekomst al het afvalwater afkomstig van het Gemeenschapscentrum "Het Koetshuis" zuiveren om het daarna proper te lozen in de beek aan de Kristus Koninglaan.

Het zuiveringsstation bestaat uit twee kuipen waarvan de eerste dient als voorbezinktank. De tweede kuip heeft twee delen. Hier gebeurt de eigenlijke zuivering met behulp van bacteriën die het afval opeten. Hiervoor is ook zuurstof nodig die via beluchters in het systeem gebracht wordt. Daarna gaat alles nog door de nabezinktank om dan naar de beek te worden afgeleid.

Het systeem wordt constant gecontroleerd en bij een eventueel defect wordt er via GSM een signaal gegeven naar de technieker die de nodige herstellingen kan uitvoeren.

Glenn Heyvaert, schepen van Milieu en Openbare Werken, is heel tevreden dat zij voor deze manier van aanpakken gekozen hebben, en niet voor het lozen in de riolering. De gemeente heeft toch een voorbeeldfunctie te vervullen als het over milieu gaat. Volgens hun zoneringsplannen moeten er nog zo'n 30 tal IBA's geplaatst worden in de gemeente Roosdaal. Iedereen die "Het Koetshuis" bezoekt moet trouwens langskomen bij dit zuiveringsstation, dat zo ook een educatieve functie gaat vervullen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief