ROOSDAAL - Verbouwingswerken gemeenteschool Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek gaan van start

C21

ROOSDAAL - Verbouwingswerken gemeenteschool Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek gaan van start

Editiepajot_roosdaal_afbraakschooollombeek_01_foto_willy_appelmans
 

Eerstdaags wordt er gestart met de afbraak van de galerie aan de gemeentschool Triangel, vestigingsplaats Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, en dit om plaats te maken voor een nieuwbouw.

De gemeenteraad keurde in april unaniem de opstart goed van  de kleuterschool in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, daar het kleuteronderwijs er vanaf 1 september 2008 stopgezet wordt door de vzw onderwijsinrichtingen van de Zusters der Christelijke Scholen West-Brabant.
 
Op de plaats waar nu  de overdekte speelplaats is, zullen twee klassen en een sanitaire blok bijgebouwd worden. Tijdens deze werken zal de eerste graad tijdelijk onderdak vinden in het kleuterschooltje, zodat de werken de kinderen zeker niet zullen storen. De tweede en derde graad blijven in de gemeenteschool.
Nadat de werken voltooid zullen zijn, kan de gemeenteschool Triangel dan zowel de kleuters als de drie graadklassen herbergen en alles terugbrengen tot één locatie en krijgt hiermee de gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek terug alle kansen om het onderwijs er maximaal uit te baten.
Ook zal de naschoolse opvang gewaarborgd blijven, en zal deze op woensdagnamiddag eventueel in Pamel zijn.
 
Architect Jans uit Lennik zal de werken begeleiden en de kostprijs van de afbraakwerken worden ingeschat op een 2500 €. Volgens schepen van onderwijs Wim Goossens verloopt alles volgens schema en zal het onderwijs in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek zeker hier de winnende partij zijn. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief