ROOSDAAL - Zeppos & The Baking Factory

C21

ROOSDAAL - Zeppos & The Baking Factory

Editiepajot_roosdaal_molenbakken_01_foto_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_molenbakken_02_foto_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_molenbakken_03_foto_willy_appelmans
 

Het was een dag vol activiteiten onder de wieken van de Zepposmolen met de geur van versgebakken brood. Na een succesvolle eerste editie tijdens de Paasvakantie konden in het Hertboommolenmuseum (in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek) detectives, molenfreaks en baklustige creatievelingen zich opnieuw voor een hele dag uitleven onder deskundige begeleiding.

Samen met Chef Guido gingen de jonge aspirant-bakkertjes van ‘The Baking Factory’ in de ochtend aan de slag met het bereiden en kneden van het deeg voor brood en overheerlijk gebak. Terwijl al dat lekkers rust en rijst werd de windmolen, waar het graan tot meel wordt gemalen, van binnen en van buiten grondig geïnspecteerd. De Molenaar van dienst vertelde met veel liefde het verhaal van deze windreus en zijn bewoners.
 
Eenmaal brood en gebak in de oven stond, kwam het museum aan bod. Hier krijgen oude maaltechnieken, een uiteengespatte maquette van de molen, lugubere moordverhalen en de jeugdserie Kapitein Zeppos volop aandacht en dit alles geeft meer dan stof genoeg voor een spel, een quiz, een verhaal of een knutselactiviteit.
 
Het vieruurtje werd met de zelfgebakken koekjes voor de kids een moment om duimen en vingers bij af te likken. Vanzelfsprekend kregen ze hun verse broodjes ‘s avonds mee naar huis.
 
Niet minder dan vijftig jonge bakkertjes hebben hier hun eerste broodje leren bakken. Door dit enorme succes en de vraag van vele senioren, worden er plannen gesmeed om deze broodbakcursus zeker ook voor deze senioren in de planning op te nemen.
Verdere inlichtingen te bekomen op de site van de Hertboommolen : www.windmolen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief