ROOSDAAL - Bij Natuurpunt-Roosdaal worden de padden nog overgezet

C21

ROOSDAAL - Bij Natuurpunt-Roosdaal worden de padden nog overgezet

20080216_58
 

Natuurpunt Roosdaal zorgt voor de grootste paddenoverzet in Vlaams-Brabant. Niet minder dan 300 meter scherm wordt geplaatst in Strijtem aan de Schilder Evenepoelstraat om ervoor te zorgen dat de padden veilig overgezet kunnen worden. Deze grootscheepse werken worden uitgevoerd door een twintigtal vrijwilligers.

De trekking van deze padden neemt een aanvang wanneer het vochtig weer  wordt,  bij een temperatuur van 5 à 10 graden. De padden worden opgevangen in emmers en deze worden nadien zowel ’s avonds tussen 20 en 24 uur als ’s morgens door een tweetal vrijwilligers naar voor de padden veiliger plaatsen gebracht.
Hier in de Schilder Evenepoelstraat is er beterschap voor de padden op komst, daar de gemeente Roosdaal de belofte maakte om in de toekomst paddentunnels te voorzien in de nabijheid van het Koetshuis.    
Iedereen die inlichtingen wil over deze paddentrek, kan steeds terecht bij Leon Clottemans ( Tel 054/325096),  bij Jef Vanlangenhove ( secretaris ) jef.vanlangenhove@oma.be of op www.natuurpunt-roosdaal.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief