120.000 euro voor diftarcontainerpark ROOSDAAL

120.000 euro voor diftarcontainerpark ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_nieuw_gemeentelogo_foto_jacky_delcour

Containerparken vormen al jaren de hoeksteen van de selectieve inzameling van afvalstoffen in Vlaanderen. Sinds begin de jaren ’80 zijn zij een evidentie geworden voor veel Vlamingen. Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, wil de burger zoveel mogelijk aanmoedigen om afval te sorteren. Gesorteerde afvalstoffen bevatten immers waardevolle grondstoffen en kunnen worden gerecycleerd tot andere producten. 

 

Het is daarbij van groot belang dat containerparken blijven inspelen op nieuwe inzichten inzake duurzaam afval- en materialenbeheer en veranderende noden van burgers. Daarom nam afval- en streekontwikkelingsintercommunale Haviland, die zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling in 35 gemeenten en steden van het arrondissement Halle-Vilvoorde, het initiatief tot de verdere uitbouw van het diftarcontainerpark van Roosdaal. Dit park heeft nood aan infrastructuurwerken over een oppervlakte van ruim 2.800 m² en de bouw van een opslagplaats voor onder andere het stockeren van Klein Gevaarlijk Afval, met een oppervlakte van 222 m². Op basis van het aantal inwoners (11.000) kent minister Schauvliege hiervoor een subsidie toe van 120.000 euro.

 

Joke Schauvliege: “Haviland wil via de verdere uitbouw van het diftarrecyclagepark in Roosdaal werk maken van het duurzaam afvalbeleid dat ik in Vlaanderen nastreef. Ik ondersteun daarom graag deze plannen met een subsidie van 120.000 euro.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 07 okt 2017
Jacky Delcour | 27 sep 2017

archief