ROOSDAAL - Nacht van de geschiedenis

C21

ROOSDAAL - Nacht van de geschiedenis

Coveranne_frank
 

Wie wordt niet geroerd door het tragische levensverhaal van Anne Frank, het Joodse meisje dat twee jaar lang ondergedoken leefde in een Amsterdams achterhuis, verraden werd en afgevoerd om uiteindelijk in het concentratiekamp van Bergen–Belsen te sterven in het voorjaar van 1945, net geen 16 jaar oud.

 

In de jaren dat het gezin Frank ondergedoken leefde, werd het gesteund en onderhouden door enkele dappere vrienden. Eén van hen was Miep Van Santen, althans, die schuilnaam gaf Anne Frank haar in haar dagboek. In 1987 wist een Amerikaanse journaliste Miep Van Santen te overhalen om haar verhaal op papier te zetten. De publicatie was een verhelderende aanvulling op het dagboek en bracht ook andere elementen aan het licht. Zo bleek Miep Van Santen in realiteit Miep Gies te heten.

 

Anne Frank en Miep Gies… Onze streekgenote Anne Gies werd heel nieuwsgierig– tenslotte heeft ze zelf Nederlandse roots – en ging Miep persoonlijk opzoeken. Er groeide een band en ze liet Miep meermaals op verhaal komen. Nu geeft Anne meeslepende lezingen over het wedervaren van Miep en de familie Frank, een bij wijlen naar de keel grijpend relaas.

 

Anne Gies is na een VRT-carrière in de journalistiek en op de radio nu stemcoach voor het huis van vertrouwen. Toen ze een paar jaar geleden optrad in onze evocatie over Napoleon, mochten we al ervaren wat een getalenteerde dame ze wel is.

 

Je kan haar lezing over Miep Gies en Anne Frank gratis beleven op dinsdag 21 maart 2017 om 20 uur in de polyvalente zaal van GC Het Koetshuis (Strijtem). Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dit keer dus niet te lang en neem meteen contact op! 

 

Reserveren voor de Nacht van de Geschiedenis van 21 maart 2017 gebeurt via Rausa op rausa@skynet.be of bericht inspreken op 054 / 32 33 64

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief