ROOSDAAL - Modelclub Het Locje plant primeur van het systeem Modul-HO-Rail

C21

ROOSDAAL - Modelclub Het Locje plant primeur van het systeem Modul-HO-Rail

2017-03-14_modul-ho-rail__13_a
 
2017-03-23_modul-ho-rail__1_a
 
2017-03-23_modul-ho-rail__4_a
 
2017-03-23_modul-ho-rail__7_a
 
2017-03-23_modul-ho-rail
 

Modelclub Het Locje op zondag 23 april 2017

 

De inkom bedraagt € 3,00 maar is gratis voor bezoekers tot en met 12 jaar. 

 

Modelclub Het Locje plant de primeur van het systeem Modul-HO-Rail (MHR) op schaal HO (1/87e van de werkelijkheid).

 

Gekoppeld aan de voorstelling hiervan is er een evenement waarbij een groot aantal banen tot een modulair net zal samengesteld worden. Met daarbij de mogelijkheid om een grootse rijdag voor modeltreinen te houden. Dit evenement is toegankelijk voor het grote publiek.

 

Eens de banen gekoppeld zijn, zal er gereden worden volgens een dienstschema gestuurd door een heuse dispatch samen met meerdere blokposten die één of meer stations of stopplaatsen controleren. Daarnaast is er ook nog een vertegenwoordiging van een beperkt aantal professionele stands.

 

Opzet

op een oppervlakte van 500 m² over 2 zalen modeltreinen installeren over 70 meter modelspoorbanen gekoppeld tot één werkend geheel. Verder zijn er een beperkt aantal professionele standhouders  aanwezig. Dit is een unieke gebeurtenis voor het Pajottenland want een modelspoorevenement gaat niet vaak door in onze streek. Proefopstelling Modul-HO-Rail.

 

“In de regio Pajottenland is de club Het Locje reeds actief sinds 1995, toen ze werdopgericht door drie liefhebbers van modeltreinen. Eerst  in een lokaal inhet Schepdaalse gemeentehuis en daarna in het station van Dilbeek in 2010.

 

In datzelfde jaar wordt de vereniging lid van de nationale federatie Febelrail.

 

Door de slechte toestand van het Dilbeekse stationsgebouw moest de club snel uitwijken naar een nieuw onderkomen en kwam in september van het jaar 2013 terecht in Borchtlombeek in de nieuwe lokalen op het Kerkplein. Het toeval dat het lokaal zich boven een herberg bevindt is mooi meegenomen ...

 

Het Locje werd aanvaard als lid van de Culturraad van Roosdaal. Met de bouw van een modulaire modelbaan met als onderwerp het station van Dilbeek kon de club deelnemen aan nationale en internationale tentoonstellingen. Heel wat ervaring werd hiermee verworven waardoor de club een ideale ontmoetingsplaats is geworden voor startende model-liefhebbers en voor ervaren spoorders.

 

De leden van Het Locje vergaderen of werken aan de modelbanen elke vrijdag vanaf  20:00u  zonder  tijdstip  van  einde,  en  op elke 1ste, 3de en 5de dinsdag vanaf 20:00u tot 22:30u op het clubadres”

 

Informative over de club en Modul-HO-Rail is te vinden op de website: http://hetlocje.org.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief