ROOSDAAL - Freddy Sonneville werd even in de bloemen voor zijn 12.000e leerling voor de voorbereidende lessen voor. het theoretisch rij-examen

C21

ROOSDAAL - Freddy Sonneville werd even in de bloemen voor zijn 12.000e leerling voor de voorbereidende lessen voor. het theoretisch rij-examen

2017-31-03_bloemen_n
 
2017-31-03_bloemen_n
 
2017-31-03_bloemen_n
 
2017-31-03_bloemen_n
 

Het is juist 40 jaar geleden dat wij in de gemeente Roosdaal in de maand maart 1977 voor de KWB van de wijk LEDEBERG ons eerste gratis verkeerslessen hebben gegeven. Nadien gaven wij aan een tiental personen met leerproblemen les. 

Ieder jaar sedert 1977 geven wij nu twee of driemaal  deze gratis lessen voor iedereen , doch speciaal voor jong en oud die voor hun theoretisch examen tot het behalen van een rijbewijs willen slagen.  Velen kwamen ook om hun kennis van het verkeersreglement bij te werken.

 

1977 - 2017 meer dan 12000 leerlingen hebben deze gratis opleiding gevolgd en meer dan 95% slaagde  onmiddellijk na deze lessenreeks. Nu niet meer , aan de personen die niet slagen na eerste examen geven wij onmiddellijk bijlessen. In december 2016 gingen 155 leerlingen naar het examen en twee of drie zijn nu nog niet geslaagd. In 2012 waren in de lessenreeks van juli 260 personen aanwezig. Deze groep werd in twee gesplitst. Ook in december 2016 waren meer dan 180 leerlingen aanwezig en ook deze groep hebben wij gedeeld, en zowel in  voormiddag als avond les gegeven. Voor de lessenreeks die start op 31 maart 2017 zijn al 100 personen ingeschreven.

 

Voor mensen die vertrouwd zijn met het onderwijs is les geven in een klas met minimum 150 leerlingen , dan nog verschillend van opleiding, zowel BSO – Buso –TSO – ASO en zelfs universitairen zeer moeilijk . Tevens is het verkeersreglement een boek van meer dan 150 bladzijden.

 

28 jaar waren wij politiecommissaris in de gemeente Roosdaal en kregen wij met de bevolking een hechte band. Momenteel komen veel jongeren naar de les die ons vertellen dat hun papa en mama ook de lessen hebben gevolgd.

 

Zijn in het bezit van de nodige diploma’s om ook in erkende rijscholen les te geven. Speciaal  in de scholen met leerlingen met grote leerproblemen geven wij in het kader van rijbewijs op school ieder jaar les. B ij leerlingen type 3 behalen wij regelmatig resultaten van meer dan 70% geslaagden. De dankbaarheid van deze leerlingen is zeer groot. 

 

Door de Minister van mobiliteit kregen wij een paar maanden geleden een brief om ons te bedanken.

 

Met  meer dan  100 gratis lessenreeksen van 4 dagen en meer  en de daarbij horende administratie  hebben wij  ons bijna twee jaar  gratis ingezet voor de jeugd  en ouderen  die   ook hun rijbewijs nog wilden behalen. Oudste deelneemster was 76 jaar  en  slaagde zowel voor theorie als praktijk.

 

Uit een klein rekensommetje  blijkt dat hiermede voor de bevolking een geldsom werd gespaard van 12000 x 100 euro = 1200000 euro. Voor  lessen  theorie in een erkende rijschool  betaal je nu 120 euro.                                                                                                                  

 

Dank aan het gemeentebestuur van Roosdaal en de school Immaculata Maria Instituut die al die jaren zorgen voor de logistieke steun.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2017
Jacky Delcour
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief