ROOSDAAL - Negentiende Sneukeltocht

C21

ROOSDAAL - Negentiende Sneukeltocht

2017-04-06_negentiende_sneukeltocht__10_c
 
Aff
 

De deelnemersbijdragen blijven ongewijzigd: €15,00 voor volwassenen en €7,00 voor kinderen (van 4 tot en met 12 jaar). De kleinsten doen gratis mee.  Daarnaast is er dit jaar weer een speciale deelnameprijs voorzien voor mindervaliden, nl. €10,00.

 

Reeds voor de vijftiende maal doet de accommodatie van het Proefcentrum Pamel (in de volksmond beter gekend als de Tuinbouwschool) dienst als vertrek- en aankomstplaats (ontbijt en dessert).  In Hof te Berchemte Poelk wordt dit jaar het aperitief geschonken. De deelnemers krijgen er een glaasje schuimwijn met een toastje aangeboden. Voor de allerkleinsten zal de clown van dienst “Jef Borremans” (clown JoBo) zorgt voor de nodige animatie en wordt er ook een ballonwedstrijd georganiseerd. De andere stopplaatsen zijn de Lombeekking te OLVr. Lombeek (soep) en zaal “Ons Huis” te Pamel (warme maaltijd). Zoals de voorbije jaren zullen de parkoersbouwers opnieuw proberen om variatie te leggen in de fiets- en wandelroutes. Ook dit jaar voorzien ze “een kinderwagenroute”

 

Ze komen zo ongeveer tot een kleine wandeling, een lange wandeling en een fietstocht van 23 km. Zoals steeds worden de grootste verkeersaders vermeden en het landelijke opgezocht, het evenwel steeds bewandel- en fietsbaar houdend.

 

Het sneukelmenu heeft als eerste gang het ontbijt (pistolets en sandwiches met beleg). Als tweede gang is er het aperitief met een toastje. De derde gang is verse groentesoep (opnieuw gesponsord door MPC Sint-Franciscus) met een sneetje brood. Bij het warme eten kan gekozen worden tussen balletjes in tomatensaus, stoofvlees of vol-au-vent met frietjes, een fris slaatje en het dessertenbuffet zorgt dit jaar voor de afsluiter van het sneukelmenu. Ergens onderweg wordt nog een frisdrankje aangeboden door “Léberg bronnen” en een “Lenniks Poireke of een vanillejenever”.  Voor de kleinsten is er ook iets lekkers en ook aan de mama’s wordt er gedacht op deze moederdag!

 

Aan randanimatie ook dit jaar geen gebrek met enkele klassiekers zoals, reeds gezegd, de ballonwedstrijd met mooie prijzen en de huifkartochten. Verder zorgt “Be Naked” voor de nodige ambiance in het Proefcentrum Pamel.  

 

Praktisch kunnen de deelnemers vrij vertrekken tussen 8u30 en 11u30 en de voorinschrijvingen lopen tot dinsdag 9 mei 2017 (tot 12.00 uur).  Inschrijven via www.roosdaal.be kan tot en met vrijdag 12 mei 2017 (10.00 uur) ( indien er dan nog plaatsen vrij zijn, is het nog mogelijk in te schrijven tot en met zaterdag 13 mei 2017 (20.00 uur) via het gsmnr. 0497 73 24 38).  www.roosdaal.be.  Ook de fietsenhersteller Peter van het gelijknamige bike-center zal terug paraat zijn om eventuele mechanische pech te repareren.

 

Tenslotte nog even dat de opbrengst van de tocht opnieuw integraal ten goede komt van de Eén-actie Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hopen ze op goed weer en een recordopbrengst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief