ROOSDAAL – Rode Kruis start zijn veertiendaagse op de Pamelse boerenmarkt

ROOSDAAL – Rode Kruis start zijn veertiendaagse op de Pamelse boerenmarkt

Rodekuis_roosdaal_2016
 
Rode-kruis-stickerverkoop-2017
 

Van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis-Roosdaal zullen op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 april post vatten op de boerenmarkt in Pamel, aan verschillende winkels en van deur tot deur gaan om stickers te verkopen aan de bevolking.

 

Rode Kruisstickers op maat van de afdeling 

De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht. In het geval van Roosdaal zal het vooral besteed worden aan de verderzetting van de huidige werking, met aandacht voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers. Dat het geld lokaal besteed wordt, staat ook te lezen op de sticker zelf, zoals je zal kunnen merken. 

 

De familie Kiekeboe siert de sticker 

Voor de afbeelding op de stickers houden we vast aan traditie en zochten we een figuurtje uit dat sinds jaar en dag erg populair is. De personages die dit jaar de beroemde, beruchte en felbegeerde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen zullen sieren, is de familie Kiekeboe! 

 

Brede werking 

De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis eerstehulpopleidingen aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen bijna 14.000 vrijwilligers en 250 afdelingen die het hele jaar door helpen helpen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 mei 2018
Jacky Delcour | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 21 mei 2018
Jacky Delcour | 18 mei 2018
Jacky Delcour | 17 mei 2018
Jacky Delcour | 04 mei 2018

archief