Kortenaken, ROOSDAAL en Zemst gaan naar finale SympaFietste Gemeente?

C21

Kortenaken, ROOSDAAL en Zemst gaan naar finale SympaFietste Gemeente?

Image003

De gemeenten Roosdaal, Zemst en Kortenaken strijden voor de titel ‘Sympafietste gemeente 2017’. De SympaFietste Gemeente is een wedstrijd georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Radio 2 Vlaams-Brabant. De wedstrijd peilt naar de fietscultuur onder de inwoners en naar de manier waarop het gemeente het fietsbeleid vorm geeft.

Zes Vlaams-Brabantse gemeenten, Haacht, Herent, Herne, Kortenaken, Roosdaal en Zemst, stelden zich kandidaat om mee te dingen naar de titel.
Er werd hen gevraagd met welke acties ze fietsende inwoners in de week van 19 juni in de watten zouden leggen. Een jury beoordeelde de inzendingen op originaliteit en had bijzondere aandacht voor de manier waarop de inwoners van de gemeente betrokken zouden worden bij de wedstrijd.
Uiteindelijk mogen Kortenake, Roosdaal en Zemst verder naar de finale.

 

Een greep uit hun acties:

De gemeente Zemst zal alle Zemstenaars oproepen om redenen om niet te fietsen te ontkrachten met eigen filmpjes op sociale media. De leden van het schepencollege en de OCMW-raad zullen de bewoners van het woonzorgcentrum rondfietsen in een echte riksja.

In de gemeente Roosdaal steken de burgemeester en de schepen van sport de handen uit de mouwen met een gratis “Fiets Repair”. Ook de lokale fietshandelaars werken mee aan de actie.

In de gemeente Kortenaken zal het schepencollege zich de hele week per fiets verplaatsen. De gemeente plant elke weekdag een special actie, zoals een fietstraktatie in de sporthal of het pimpen van fluohesjes in de kinderopvang.

 

‘Fietsen is gezond, goed voor het milieu en één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders op de fiets. De provincie geeft financiële steun bij de aanleg van fietspaden en helpt gemeentebesturen om een sterk fietsbeleid uit te tekenen. Met deze wedstrijd belonen we gemeentebesturen die oog hebben voor de fietsende inwoners’.

Radio 2 geeft de finalisten nog een extra opdracht die de inwoners in de week van 19 juni zo goed mogelijk moeten uitvoeren.
Op vrijdag 23 juni vaardigt elke gemeente een team van 4 personen af voor de finale in CC De Factorij in Vilvoorde. De SympaFietste Gemeente fietst er weg met 5 publieke fietspompen ter waarde van 7.500 euro met opschrift 'SympaFietste Gemeente 2017'.

De twee verliezende finalisten ontvangen 20 fietstassen.

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/sympafietstegemeente

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief