REGIO - Provincie huldigt 35 diervriendelijke gemeenten

C21

REGIO - Provincie huldigt 35 diervriendelijke gemeenten

Groepsfoto-diervriendelijk
 

De provincie Vlaams-Brabant reikte vandaag het nieuwe label ‘diervriendelijke gemeente’ uit aan 35 Vlaams-Brabantse gemeenten.

 

De provincie Vlaams-Brabant stimuleert lokale besturen om een diervriendelijk beleid te voeren. Gemeenten die zich inzetten voor dierenwelzijn krijgen het label ‘diervriendelijke gemeente’.


Daarmee engageren gemeenten zich om 11 actiepunten waar te maken, zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het voorzien van uitlaatplaatsen voor honden, de promotie van de kattensterilisatiecampagne en samenwerking met een asiel.

De provincie Vlaams-Brabant liet het bestaande label vernieuwen door een cartoonist. Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de  gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken.

Vlaams-Brabant telt momenteel 35 diervriendelijke gemeenten: Affligem, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kraainem, Leuven, Liedekerke, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief