ROOSDAAL - Beenhespkermis Borchtlombeek levert 5.000 euro op voor MPC Strijtem

C21

ROOSDAAL - Beenhespkermis Borchtlombeek levert 5.000 euro op voor MPC Strijtem

2017-07-31_beenhespkermis_borchtlombeek__2_a_jd
 
2017-07-31_beenhespkermis_borchtlombeek__7_a
 
2017-07-31_beenhespkermis_borchtlombeek__15_a
 

Een cheque van 5.000 euro wordt dinsdag overhandigd aan het MPC Sint-Franciscus uit Strijtem door een delegatie van de vereniging ‘Bergloemek’. Dat bedrag is de opbrengst van een beenhespkermis die werd georganiseerd door ‘Bergloemek’ tijdens het kermisweekend in Borchtlombeek. “De tweede editie van dit eetfestijn was opnieuw een groot succes en we zijn zeer tevreden dat we dit mooie bedrag aan het MPC kunnen schenken. We wensen dan ook alle medewerkers, sponsors en steunverleners te bedanken”, aldus de initiatiefnemers.

 

Traditiegetrouw vindt tijdens het laatste weekend van juli de kermis in Borchtlombeek plaats. Alhoewel het aantal activiteiten van dit feestweekend dit jaar werd teruggeschroefd, was de beenhespkermis van ‘Bergloemek’ opnieuw een groot succes. In een tent achter het OCMW kwamen honderden mensen langs voor een goed gevuld bord met beenhesp. Net als vorig jaar, toen de opbrengst naar Revalidatiecentrum Inkendaal ging, werd dit jaar opnieuw voor een goed doel gekozen om de winst aan te schenken.

 

“Deze keer hebben we gekozen voor een project in de eigen gemeente. Het MPC Sint-Franciscus in Strijtem is een instelling die al meer dan 75 jaar zorg verleent aan personen met een handicap”, aldus de vereniging ‘Bergloemek’ die ontstaan is toen vier zelfstandigen uit de streek besloten de handen in elkaar te slaan. Met de 5.000 euro die de beenhespkermis opbracht, zal het MPC de centrale speeltuin in een nieuw kleedje steken zodat die beter toegankelijk wordt voor mindervaliden. “We zijn trots op dit resultaat en willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie prestatie”, aldus nog ‘Bergloemek’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief