ROOSDAAL - Held van ’t Veld Vlaams-Brabant zorgt voor spektakel in Borchtlombeek

C21

ROOSDAAL - Held van ’t Veld Vlaams-Brabant zorgt voor spektakel in Borchtlombeek

Roosdaal_zomer_festival_jd
 

Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 3 september 2017 de provinciale Held van ’t Veldwedstrijd in Vlaams-Brabant. Het plaatselijke Groene Kringgewest Oost-Pajottenland staat dit jaar in voor de organisatie. Tijdens deze wedstrijd zullen de deelnemende teams zich meten in allerlei proeven en strijden om de provinciale titel. Groene Kringteams kunnen zich hier selecteren voor de nationale wedstrijd op zondag 10 september 2017. 

 

De proeven zijn gebaseerd op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf.  Samenwerken, overleg en communicatie zijn hierbij uitermate belangrijk, maar ook tactische denkvermogen, kracht en snelheid mogen bij de spelers niet ontbreken. We lichten alvast een tipje van de sluier betreffende de proeven. Hoe transporteer je eieren, al springend, zonder deze te breken? Hoe beweeg je het snelst over een strobalenparcours? Natuurtalent in het rijden met een tractor zijn de meeste deelnemers wel, maar hoe zit het met hun parkeertalent? En tot slot, wat kan je allemaal doen met melk? U komt het allemaal te weten tijdens deze wedstrijd.

 

Deze dag is er ook een kinderboerderij, een oldtimertrekker-trek, varken aan ’t spit … en randanimatie voor jong en oud. Na de wedstrijd kan men nakaarten en een pintje drinken tijdens de afterparty. 

 

Jonas Lemaire, voorzitter Groene Kring Oost-Pajottenland: “We zijn blij dat we ons jaarlijks zomerfestival dit jaar kunnen combineren met de provinciale Held van ’t Veldwedstrijd. We maakten hier een groots spel zonder grenzen van, deelnemers zullen een parcours afleggen met maar liefst negen proeven. Spektakel verzekerd!”

 

Alle Held van ’t Veldwedstrijden worden georganiseerd met steun van KBC en AVEVE. 

 

Datum: 3 september 2017

 

Uur: 11-17 uur Locatie: Monnikbosstraat 3 in Borchtlombeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief