ROOSDAALse milieuweek 2017

C21

ROOSDAALse milieuweek 2017

Dscn0492
 
Dscn1273
 
Dscn1283
 
Dscn1409
 
Dscn1501
 

Vorige week organiseerde het gemeentebestuur van Roosdaal, in samenwerking met de Roosdaalse basisscholen, regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei, Herder van het Pajottenland, Natuurpunt Roosdaal en Mooimakers.be, de milieuweek 2017.

 

Tijdens de jaarlijkse milieuweek wil het gemeentebestuur de leerlingen van de Roosdaalse basisscholen laten kennismaken met verschillende facetten van ons milieu en milieubeheer.

 

Dit jaar was de Herder van het Pajottenland aan de slag in het geboortebos van Roosdaal.

 

Alle leerlingen van het 2de en het 3de leerjaar van de Roosdaalse basisscholen maakten een wandeling naar het geboortebos en hebben er kunnen kennismaken met herder Hugo . Ze kregen er van hem educatie over schapen en natuur. Hier heeft ook een natuurgids van Natuurpunt Roosdaal heel graag aan meegewerkt.

 

Het geboortebos, langs het fietspad aan de Nederheilbeekweg, is een bijzonder plekje natuur in Roosdaal met poel, houten wandelpad, speelnatuur… Sinds 15 jaar wordt dit mooie gebied stelselmatig uitgebreid en verder ingericht.

 

De begrazing door de kudde schapen van herder Hugo zal er voor zorgen dat dit natuurgebied nog rijker wordt aan plantensoorten en insecten. Schapenbegrazing zorgt voor natuurlijk beheer met meer biodiversiteit: variatie in graasplekken en -intensiteit, verspreiden van zaden via de vacht, verschraling door concentratie van mest.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief