ROOSDAAL - Historisch orgelconcert in O.L.V.-Lombeek

C21

ROOSDAAL - Historisch orgelconcert in O.L.V.-Lombeek

Fl11-17_roosdaal-_historisch_orgelconcert_in_o
 

Het is intussen reeds de vijfde maal dat Hubert Biebaut de draad van de Historische Orgelconcerten in O.-L.-V.-Lombeek heeft opgenomen.vTijdens deze lustrumeditie wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden!

 

Uiteraard zal het befaamde Goynaut-orgel weerklinken in de gotische gewelven, solist van dienst is Helmut De Backer. Naar goede gewoonte mag het publiek ook andere fraaie klanken verwachten. Concertgitarist Eddy Peremans en accordeonvirtuoos Philippe Thuriot voeren werk uit van o.a. Astor Piazolla.

 

Maar er is ook nog de feestelijke voorstelling van de cd ‘Er Was eens’, het muzikale sprookje over de Dikke van Pamel. Componist Ward Opsteyn, begeleidingsgroep Gabrieli Koper Ensemble, sopraan Annelies Meskens, het koor van de Stedelijke muziekacademie voor Woord, Muziek en Dans (filiaal Roosdaal) en acteurs Greet Bulté en Walter Evenepoel, brengen een selectie uit de nieuwe straalplaat. Kris Van de Weyer verzorgt de presentatie.

Vóór en na het concert kan het publiek ook genieten van de prachtige foto’s die genomen werden tijdens de opnamen en de opvoeringen van het muzikale sprookje. Fotografenvereniging Roosdaal staat garant voor uniek beeldmateriaal.

 

Het historisch orgelconcert komt tot stand dankzij de samenwerking tussen de werkgroep ‘Historische Orgelconcerten’, Cultuurraad Roosdaal, het gemeentebestuur, Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Ninove (filiaal Roosdaal) en Orgelgroep Pajottenland & Zennevallei.

 

Vrijdag 17 november 2017, 20 uur

Kostprijs: € 5 euro (volwassene), 3 euro (+12j tot -26j), gratis voor -12j.

Kaarten te verkrijgen via Dienst Welzijn en Vrije tijd, Brusselstraat 15 te Roosdaal,

cultuur@roosdaal.be, 054/89.13.51

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief