Inzameling van speelgoed voor “Het Simbahuis” – Jong CD&V ROOSDAAL

C21

Inzameling van speelgoed voor “Het Simbahuis” – Jong CD&V ROOSDAAL

2017-11-28_inzameling_speelgoed___12_a
 
2017-11-28_inzameling_speelgoed___17_a
 

In deze eindejaarsperiode voelt het buiten koud en kil aan. Gelukkig maken we het binnen in onze woonkamers naar aanloop van de feesten extra gezellig. Ze nodigen familie en vrienden uit om zich aan elkaars gezelschap te verwarmen. 

 

Voor CD&V jongeren is solidariteit met de anderen en in het bijzonder met alle kinderen heel belangrijk.

“Daarom doen we een inzameling van speelgoed voor “Het Simbahuis” ‘Het Simbahuis vangt op korte termijn kinderen op die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden. Dat wil zeggen dat de situatie thuis tijdelijk onvoldoende veilig is voor hun fysieke en emotionele ontwikkeling. Een aantal kinderen tussen 0 en 12 krijgen in het Simbahuis de kans om op adem te komen in een kleinschalige, familiale omgeving.

 

Het dagelijks leven van de kinderen is niet anders dan in een gewoon gezin: naar school gaan, eten en wassen, spelen en samen leuke dingen doen. Als de situatie dat toelaat, gaan de kinderen in het weekend en tijdens vakanties naar huis. Gaat dat niet, dan komen de ouders regelmatig op bezoek. Hoe dan ook blijven ze nauw betrokken bij het leven van hun kind, want de bedoeling is dat het gezin zo snel mogelijk weer samen verder kan.

 

Afhankelijk van zijn of haar specifieke noden, bieden ze ieder kind een individuele begeleiding. Dat kan via een psycholoog of logopedist, maar ook via het gewone dagelijkse leven. De begeleiders spelen daar een belangrijke rol in. Zij zijn emotioneel beschikbaar en bouwen een vertrouwensband op met het kind. Dat geeft kinderen een basis om verder op te bouwen”.

 

Jong CD&V Roosdaal vindt immers dat het niet gebruikt speelgoed niet thuis hoort in het containerpark! En daarom verzamelen we het voor het Simbahuis.

 

Praktisch

  • U bent allen welkom om uw speelgoed, in goede staat, te brengen naar de Brusselstraat 37 tussen 13 en 16 uur op zaterdag 2 december. 
  • Om hygiënische reden wordt er gevraagd om geen knuffels te brengen.
  • Het Simbahuis heeft zich het afgelopen jaar vooral toegelegd op de opvang van zeer jonge kinderen, concreet van 0 tot 6 jaar. Dat betekent dat alle speelgoed voor die leeftijdscategorie zeker en vast welkom is. 

Jo Timmermans - Jong.cdv.roosdaal@gmail.com of 0473/ 40 17 93 

Herman Claeys – herman.claeys@gmail.com of 0474/ 25 00 07 

Emmanuel de Béthune – emmanueldebethune@hotmail.com of 0486/ 21 17 50 

Nancy Vanderveken - nancy.vanderveken@telenet.be of 0476/ 61 11 81 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief