Vanaf 7 januari steekt ROOSDAAL zich in het nieuw

C21

Vanaf 7 januari steekt ROOSDAAL zich in het nieuw

Roosdaal_nieuwjaars_drink
 

De gemeente Roosdaal, OCMW Roosdaal, GBS Triangel en GC Het Koetshuis stellen tijdens de nieuwjaarsreceptie voor inwoners op 7 januari 2018  hun nieuwe huisstijl voor. De gemeente Roosdaal lanceert op 7 januari ook zijn nieuwe website én het bijhorende burgerloket.

 

Burgerloket

Vanaf 7 januari 2018 is  het nieuwe burgerloket van de dienst burgerzaken operationeel. Dankzij dit nieuwe burgerloket kan de inwoner van Roosdaal  via de website van de gemeente Roosdaal voortaan 24/24, 7/7, op elke locatie (thuis, op het werk, openbare computer, …) én op elke toestel (pc, laptop, smartphone, tablet, …) met slechts enkele muisklikken gratis, veilig en rechtsgeldig attesten en uittreksels zelf opvragen.

 

In de meeste gevallen wordt de aanvraag meteen verwerkt en binnen enkele seconden printklaar digitaal aangeboden in de mailbox van de aanvrager, wat een serieuze tijdswinst betekent. In een aantal gevallen is er nog steeds een tussenkomst van een gemeenteambtenaar vereist, en zal het document enkele dagen later  in de mailbox van de aanvrager printklaar zitten. Zo hoeft men zich  niet  meer te verplaatsen en vermijdt men wachtrijen aan de loketten. Het enige wat de burger nodig heeft, is een identiteitskaart (eID), een eID kaartlezer en zijn/haar PIN-code.

 

Beschikt de burger over geen mailadres of eID kaartlezer? Aanvragen via het e-loket worden gratis per post naar het thuisadres van de aanvrager verstuurd. Uiteraard blijven alle documenten ook aan het loket van Burgerzaken, tijdens de openingsuren, te verkrijgen.

 

Alle document via het burgerloket én aan het loket van bevolking en burgerlijke stand worden vanaf januari 2018 gratis geleverd. 

 

Een koppeling met Verifieer® (www.verifieer.be) - een hybride ondertekenplatform -  zorgt ervoor dat de afgeleverde documenten volledig rechtsgeldig elektronisch ondertekend bij de burger terechtkomen. Bezorgt de burger dit document alsnog op papier aan een derde? Geen probleem!  Deze kan steeds online de echtheid verifiëren aan de hand van een 16-cijferige code op het afgedrukt document. 

 

Nieuwe website

Op 7 januari lanceert de gemeente Roosdaal een nagelnieuwe website. Door de steeds evoluerende technologie en het steeds groter aandeel van mobiel surfen, was de huidige website toe aan een grondige vernieuwing.  Informatie snel en gemakkelijk terugvinden, dat is de basis voor de nieuwe  website van gemeente Roosdaal. 

 

Hoe vind je informatie? 

  1. Via de zoekbalk
    Op zoek naar een specifieke dienst, een product, openingsuren, …? Dankzij de handige zoekfunctie vind je eenvoudig en snel de gezochte informatie op basis van één of enkele zoektermen.
  1. Via de thema’s
    Het is mogelijk om per thema informatie te zoeken.  Je vindt de volgende thema’s op de website: Bestuur en Diensten, Vrije Tijd en Toerisme, Bouwen en Wonen, Opleiding en Werk, Omgeving en Mobiliteit en Leven en Welzijn. Als je op een thema klikt, kan je de subthema’s en producten raadplegen. 
  1. Wil je op de hoogte zijn van alle activiteiten in Roosdaal?
    Op de homepagina vind je een link naar ‘Uit in Roosdaal’ die je snel een overzicht geeft van alle activiteiten. Je kan de activiteiten filteren op categorie (bv. cursus of workshop, concert, fiets- of wandelroute, …), doelgroep, locatie en periode. 

De website sluit nauw aan bij het zoekgedrag van de websitebezoeker en leidt deze eenvoudig naar de gevraagde informatie.

 

Omdat ze veel belang hechten aan het gebruiksgemak voor de burger, is op de website ook een suggestiemodule opgenomen. Een foutje opgemerkt, iets gezocht wat je niet vond, elders een interessante optie gezien… meld het eenvoudig aan het webteam en zij maken er zo snel mogelijk werk van.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief