Bibliotheek ROOSDAAL wordt een boekstart-bib

C21

Bibliotheek ROOSDAAL wordt een boekstart-bib

2018-02-11_boekstart
 

Wat is Boekstart?                                             

Boekstart is een leesbevorderingsproject van Iedereen Leest dat heel jonge kinderen wil vertrouwd maken met boeken en ouders wil stimuleren om voor hun jongste kind voor te lezen. Boekstart wil alle kinderen maximale kansen geven om zich intellectueel, emotioneel en sociaal te ontplooien. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. 

 

Boekenpakketjes 

Vanaf dit jaar zal de bibliotheek telkens een uitnodiging sturen aan Roosdaalse ouders van baby’s en peuters om in de bib een gratis pakketje te komen afhalen:

  • een babypakket voor alle baby’s op de leeftijd van 6 maanden 
  • een peuterpakket voor peuters op de leeftijd van 15 maanden 

Bij de pakketjes zit ook een informatiefolder over boeken en het belang van voorlezen.

 

De bibmedewerkers maken je graag wegwijs in het aanbod van knisperboekjes, badboekjes en peuterboekjes, je kan je kindje ook gratis lid maken van de bib. 

 

Het bestaande 2-jarigen project, waarbij kindjes uit Roosdaal die 2 jaar worden ook een uitnodiging ontvangen om een geschenkje van de bib te komen ophalen, blijft ook verderlopen.

 

Via dit nieuwe Boekstart-project en het reeds lopende 2-jarigen project wil de bibliotheek ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. 

 

Meer info kan je ook vinden op www.bibroosdaal.be en www.boekstart.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief