ROOSDAAL - Paddenoverzet – Schilder Evenepoelstraat en Heidestraat

C21

ROOSDAAL - Paddenoverzet – Schilder Evenepoelstraat en Heidestraat

2014-02-22_natuurpunt_paddentrek_002a
 
2015-02-22_natuurpunt_paddentrek_008a
 
Rugstreeppad
 

Op zaterdag 24 februari 2018 om 9u30 worden aan de Schilder Evenepoelstraat schermen geplaatst en emmers ingegraven voor de jaarlijkse paddenoverzet. 

 

Op de dag dat je als vrijwilliger gepland bent, ben jij verantwoordelijk om tussen 19u30 en 22u30 de emmers te controleren. Dagelijks zijn er 2 vrijwilligers aangeduid. Je kan afspreken met de vrijwilliger die samen met jou op het rooster staat of je kan apart gaan.

 

Breng een zaklamp, handschoenen en emmer mee en doe voor je eigen veiligheid een fluovestje aan.

 

Vooraleer je de emmers in de Schilder Evenepoelstraat begint te controleren, kijk je best eerst of er diertjes op straat te bespeuren zijn aangezien deze het meeste gevaar lopen. Concreet gaat dit over de Schilder Evenepoelstraat, de Heidestraat, de Reigersbaan en eventueel aanpalende straten. 

 

De verzamelde amfibieën brengen we naar de poel in de weide aan de Heidestraat. Door een opening in het hek aan de straatkant kan je de poel bereiken. De eigenaar van het stuk grond waar de poel zich bevindt, is hiervan op de hoogte. Wees aandachtig dat je op weg naar de poel geen amfibieën plattrapt. Schijn ook niet met je zaklamp richting het huis om geen argwaan te wekken. Laat de amfibieën los zo dicht mogelijk bij de poel. Giet de emmers niet uit in de poel want als je veel amfibieën verzameld hebt riskeer je dat ze verdrinken omdat ze zich aan elkaar vastklampen.

 

Noteer ook goed hoeveel en welke amfibieën jijzelf overgezet hebt en mail de resultaten door naar vicky.dhave@gmail.com. Om je te helpen de verschillende soorten amfibieën te herkennen, vind je hieronder ook nog een overzichtje. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief