ROOSDAAL - ZonneSchlager ten voordele van Zonnelied vzw

C21

ROOSDAAL - ZonneSchlager ten voordele van Zonnelied vzw

2018-02-22_zonneschlager__16_a
 

De Strijtemse door waardengedreven buren van Zonnelied vzw hechten belang aan maatschappelijk engagement, vanuit deze visie willen wij door de organisatie van een Schlagerfestival steun bieden aan mensen met een beperking uit het Pajottenland.

 

Ontbaatzuchtig iets terugdoen voor de maatschappij is onze strategische doelstelling. Niet omdat het moet, maar wel omdat het juist voelt. Als buurtbewoners vinden we het belangrijk om zelf meer betrokken te zijn bij de inclusie van mensen met een beperking uit onze streek. Op een actieve, participerende en muzikale manier willen we buurtbewoners en mensen met een beperking samenbrengen.  We willen meer doen dan gewoon geld schenken! Als buren, als individu, vanuit deze inclusiegedachte meer leren en ervaren hoe het is om te leven in een voorziening, leven met een beperking is ons doel.

 

Daarom wensen de Strijtemse buren op recurrente basis (jaarlijks) een ZonneSchlager feest op te zetten en dit een eerste keer op vrijdag 7 september 2018, 100% ten voordele van vzw Zonnelied. Diverse bewoners van Strijtem wensen de organisatie op zich te nemen van dit cultureel evenement. 

 

De Strijtemse buren steunen via deze ZonneSchlager Zonnelied’s nieuwbouwproject in Eizeringen.

 

Zonnelied vzw plant in het voorjaar 2020 de start van een zorgcampus in Eizeringen. Hier zullen 38 van onze cliënten begeleid wonen en de juiste zorg krijgen. 

 

Zonnelied vzw zet met de bouw van deze nieuwe zorgcampus in op wonen in een aangename, gezellige omgeving, rustig maar toch levendig en dit in een groene buurt kortom een 'buitengewone buurt. 

 

Waar ze als organisatie vroeger mikte op kleinere leefgroepen op onze centrale campus te Roosdaal zet Zonnelied vzw zich nu in op wonen op zorgspecifieke campussen. Het toekomstige gebouw ziet er strak uit met heel veel nodige zorgtechnologie. Men is er zich binnen Zonnelied vzw sterk van bewust dat cliënten niet alleen willen wonen maar ook een antwoord willen op hun specifieke zorgvraag, woonsituatie. Het gebouw gaat volledig op in de omgeving, desondanks de moderne uitstraling respecteren ze het landelijke karakter van Eizeringen, het Pajottenland. Rondom de nieuwbouw komen dan ook heel wat grote bomen en planten samen met een aangepaste zorgtuin voor onze doelgroep."

 

Totaalbudget nodig: 5.000 000,00 euro.

 

Voor deze investering is Zonnelied vzw op zoek naar tal van benefietacties om hun werking zo kwaliteitsvol mogelijk uit te bouwen. Via dit evenement wenst de Strijtemse buurt deze organisatie een duwtje in de rug te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief