ROOSDAAL - ”Dag van de Zorg” woonondersteuningscentrum Ketelberg Pamel zet haar deuren open

C21

ROOSDAAL - ”Dag van de Zorg” woonondersteuningscentrum Ketelberg Pamel zet haar deuren open

Image002

Op de “Dag van de Zorg” die plaats vindt op zondag 18 maart 2018 zet het woonondersteuningscentrum  Ketelberg Pamel zijn deuren open voor het grote publiek.

 

Ze willen deze woonvorm graag in de kijker zetten. In de Lombeekstraat wonen 10 bewoners elk in hun eigen studio en delen tuin, living en keuken met elkaar.

 

Samen met begeleiding, familie, buren en vrienden geven ze hun leven vorm en kleur.

 

Een team van begeleiders staat paraat vanaf de namiddag om te zorgen voor een warm onthaal, om te horen hoe de dag is verlopen en om te kijken wat er nodig is om de volgende dag goed te kunnen starten.

 

Dagelijks ondersteunen ze deze bewoners bij hun huishoudelijke taken, administratie, vrije tijdsbesteding, medisch, psychosociaal…

 

Daarnaast zijn er ook nog een tiental clienten die zelfstandig wonen en aan huis begeleid worden door begeleiders van dit team. Dit soort begeleidingen is mogelijk voor korte en langere duur.

 

Overdag gaan de meesten uit werken, voor diegene die dit niet kunnen gaan ze op zoek naar een zinvolle dagbesteding die aansluit bij hun specifieke interesses en talenten.

 

Hiervoor wordt samengewerkt met externe partners in onze regio. Ze zijn bv een helpende hand in het rusthuis bij de koffiebedeling, of ondersteunen een  kleuterjuf bij haar taak in de kleuterklas.

 

Dit aanbod is er ook voor clienten die niet in de voorziening wonen, maar ondersteuning zoeken van een gepaste daginvulling of begeleid werken.

 

Deze ondersteuning kan van korte of langere duur zijn.

 

In het weekend maken ze samen tijd voor ontspanning, bezoek aan familie of vrienden en allerhande leuke activiteiten.

 

Er is ook nog een woning in Lennik, daar wonen 14 bewoners, sommige van hen gaan uit werken, voor de anderen zoeken ze een zinvolle dagbesteding.

 

Een team van begeleiders biedt ondersteuning op verschillende domeinen van het leven: psychosociaal, administratief, medisch… Ze leven samen maar toch apart!

 

Wil je gewoon eens langs komen om de sfeer op te snuiven?

Wil jij horen hoe ze jou zouden kunnen ondersteunen?

Wil jij je engageren als vrijwilliger?

Op zoek naar een stageplaats? Of een werkplek?

Neem dan contact op!

Kom langs voor gezellige babbels en fijne verhalen met de bewoners!

Wees welkom!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief