Natuurpunt ROOSDAAL en WBE Dendervallei West-Pajottenland organiseren opruiming

C21

Natuurpunt ROOSDAAL en WBE Dendervallei West-Pajottenland organiseren opruiming

2018-03-25_opruiming_zwerfvuil__1_a
 
2018-03-25_opruiming_zwerfvuil__4_a
 
2018-03-25_opruiming_zwerfvuil__7_a
 
2018-03-25_opruiming_zwerfvuil__15_a
 

Het opgemeten volume van de natuurschoonmaak bedroeg dit jaar 7,5 m2 afval, blikjes, prikkeldraad, autobanden, zwerfvuil en dergelijke!

 

Het dient gezegd dat voornamelijk bossen en velden werden afgeschuimd naar afval. Deze plekken zijn  lastiger en minder aangewezen om met scholieren te betreden.

 

Een perfecte situatie en dito samenwerking van Wildbeheereenheid Dendervallei West-Pajottenland  en Natuurpunt Roosdaal waar deze mensen zich in hun sas (volle natuur) voelen.

 

Uiteraard met de volle medewerking van het Gemeentebestuur  Roosdaal, verantwoordelijke Gregory Goossens van de technische dienst en de kersverse nieuwe milieuambtenaar die kortelings in dienst treed.

 

Deze kwam een kijkje nemen en vertelde ons aangenaam verrast te zijn over de dynamiek die te Roosdaal heerst bij het begin van de lente om de gemeente er netjes bij te houden.

 

Er waren zo een 20 tal deelnemers die van begin de week en deze zaterdag in de weer waren om allerlei brol op te ruimen. Ook medeburgers van Strijtem en andere deelgemeenten kwamen afval aanbrengen.

 

Een lovenswaardig initiatief die gestart is in 1998 (dit jaar de 20e keer) !!! en die zeker dient aangehouden te worden!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief