Politieke partij 'Groen ROOSDAAL' ziet levenslicht

Politieke partij 'Groen ROOSDAAL' ziet levenslicht

2018-04-13__voor_molen__2_a
 
2018-04-23_achter_vlag_pamel_1_a
 

Op zaterdag 14 april, exact een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, wordt de partij Groen Roosdaal boven het doopvont gehouden. Groen Roosdaal komt met een positief verhaal en trekt met de slogan ‘Het kan anders’ naar de kiezer. Om de geboorte van deze lokale afdeling van Groen te vieren zullen de initiatiefnemers  zaterdag de 14e doopsuiker uitdelen. Zo hopen ze de inwoners ervan te overtuigen te kiezen voor een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Plaats van afspraak: aan de bib/de Carrefour in Pamel tussen 10 en 12 uur.  

 

Initiatiefnemer en voorzitter Marc Devits: “Het is tijd voor een nieuwe, frisse wind in het Roosdaalse politieke landschap. Dat is wat we heel duidelijk van de mensen in de straat horen. Ze willen het anders. Met meer betrokkenheid, meer openheid, eerlijker, transparanter. En wij van Groen Roosdaal maken er een punt van om naar hen te luisteren. Wij geloven dat het anders kan en daarom komen we met positieve thema’s voor onze prachtige gemeente.”

 

Het kan anders 

Devits: “Het kan warmer, socialer, dichter bij de mensen. Door thema’s aan te pakken die mensen écht aanbelangen. Zoals een veiliger mobiliteit. Want gemeenten hebben een belangrijke rol in het veiliger maken van het verkeer. Groen Roosdaal gaat voor veilige fietspaden. Daar moet dringend werk van gemaakt worden. In de eerste plaats daar waar dat het allerbelangrijkst is: de wegen naar en rond de scholen en sportclubs. Maar natuurlijk worden ook de andere fietspaden niet vergeten.”

 

Uit het recente gemeenterapport voor Roosdaal blijkt dat de inwoners van Roosdaal snakken naar levendige en mooie dorpskernen met winkel - en ontspanningsmogelijkheden. Ook op dat vlak wil de partij stappen vooruit zetten. Devits: “Iedereen is het erover eens dat het Pajottenland een van de mooiste streken van het land is. Het is goed leven in Roosdaal, Breugel is nooit ver weg. Groen Roosdaal wil deze unieke lappendeken van natuur en land - en tuinbouw nog verder versterken door een verantwoord ruimtebeleid. Geen excuus-groen maar een park met speel- en ontmoetingsmogelijkheden. Zo kunnen we onze dorpskernen versterken en aantrekkelijker maken."

 

Groen Pajottenland

Devits: “De thema’s die voor ons belangrijk zijn zoals verkeersveiligheid en een verantwoorde ruimtelijke ordening stoppen niet bij de gemeentegrenzen. Daarom vinden we samenwerking met onze Pajotse buurgemeenten absoluut noodzakelijk. Het is dan ook logisch we samen met Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen de krachten hebben gebundeld in Groen Pajottenland. Groen Pajottenland is de motor voor een samenhangend en krachtig beleid voor heel het Pajottenland."

 

Meedoen met activiteiten

Omdat ze bij Groen echte doeners zijn, hebben ze meerdere activiteiten gepland om hun thema’s onder de aandacht te brengen. De eerste is een infoavond rond 'Fijn stof en mobiliteit’, op 14 juni in het Proefcentrum van Vlaams-Brabant. Groen Roosdaal is ook steeds op zoek naar mensen die mee de kar willen trekken. Iedereen die een steentje wil bijdragen is daarom meer dan welkom. Meer info over Groen en de geplande activiteiten vind je op www.groenpajottenland.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 04 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 25 aug 2019

archief