ROOSDAAL - Media briefing G-sportfeest

C21

ROOSDAAL - Media briefing G-sportfeest

2018-06-02_g-sportfeest_voor_personen_met_een_beperking
 

Over DAISvzw: DAISvzw is een gezellige sportclub voor personen met een verstandelijke beperking. Ze zijn actief in 8 sporttakken waarvan 2 ism met een valide club. Zo stuurt DAIS in totaal 150 sporters aan. Deze sporters komen uit het Pajottenland en de Denderstreek en zelfs daarbuiten om wekelijks te trainen. Ze hebben ook een afdeling zwemmen in Ronse.

 

G-sportfeest

DAISvzw (Doe aan Integratie Sport) organiseert zijn 4e sportfeest op zaterdag 2 juni. Een sportfeest voor mensen met een beperking op de  site  Belleheide in Roosdaal. In totaal zullen ca 100 personen geëngageerd zijn  in deze sportgebeurtenis. Zoals in de vorige editie is er ook een sterke samenwerking met de gemeente Roosdaal. Ze zorgen voor financiële en logistieke hulp. Met dank aan schepen Johan Van Lierde! Ook Belleheide  ondersteunt met een forse korting op de huur van hun infrastructuur

 

Het wordt weer een groot G-sportfeest, waarop velen kunnen proeven van sport. Het is onze sterke overtuiging dat sport kan leiden tot meer integratie en tot een beter zelfbeeld Ieder deelnemer kan 4 sporten kiezen (uit 6) en die worden beoefend in 4 roterende sessies van 9u30 tot 16u. Het gaat hier over veel ‘zachte’ sporten, zodat men rustig en recreatief  kan genieten op een niveau dat iedereen aankan. Dit zijn de 6 sporten waaruit men kan kiezen zijn: Bowling, Badminton, Bocce (petanque), Dans,  Floorbal, en  Tafeltennis .

 

Na 16u is er dan de feestelijke uitreiking van brevetten en de viering van onze kampioenen.

 

DAIS vzw zorgt  weer voor een unieke belevenis die ruim ondersteund wordt door een schare vrijwilligers en door een sportminnende gemeente!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief