Geslaagde workshop ‘Zeezucht’ in de bib van ROOSDAAL

C21

Geslaagde workshop ‘Zeezucht’ in de bib van ROOSDAAL

Img_20180615_174817a
Img_20180615_174908__002_
 

Afgelopen zaterdag 16 juni streek de workshop ‘Zeezucht’ neer in de bib van Roosdaal. Een groep enthousiaste ‘diepzeeduikertjes’ maakte kennis met het personage Jonas uit het prentenboek ‘Zeezucht’ van Marlies van der Wel en ging net als Jonas op zoek naar allerlei afval in en rond de zee om een droom te kunnen waarmaken: een ‘verzeeër’ bouwen om in de zee te kunnen leven! Tijdens de workshop leerden kinderen hun creativiteit gebruiken, kregen ze meer zelfvertrouwen en leerden over het belang van doorzetten. 

 

Mister Woodstok begeleidde de workshop, hij vertelde het verhaal en daarna hielp hij de kinderen op weg om hun eigen unieke ‘verzeeër’ te bouwen.  Na afloop mocht iedere deelnemer nog eens een kijkje nemen in de grote ‘Verzeeër’, gebouwd door Mister Woodstok, die in de bib te bewonderen viel.

 

Met deze workshop wil de bib de link leggen tussen verhalen en boeken, verwondering en creativiteit, educatie en ontspanning. De kinderen leerden ook over het milieu en in het bijzonder over de toenemende vervuiling van de zeeën, de zogenaamde plastic soep.  

 

De bib van Roosdaal is de tweede bib waar de workshop doorging, wie nog wil deelnemen kan deze zomer nog terecht in een aantal andere bibliotheken van de Regiobib. Meer info en inschrijven kan via www.bibpajotzenne.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief