ROOSDAAL – Vrijetijds- en seniorenbeurs

C21

ROOSDAAL – Vrijetijds- en seniorenbeurs

2018-09-23_senioren_vrijtijdsbeurs__1_a
 
2018-09-23_senioren_vrijtijdsbeurs__2_ab
 
2018-09-23_senioren_vrijtijdsbeurs__7_ab
 
2018-09-23_senioren_vrijtijdsbeurs__20_ab
 
2018-09-23_senioren_vrijtijdsbeurs__21_ab
 

werden nu de handen in elkaar geslagen om alle inspanningen te bundelen.

 

De groentenhallen van het Proefcentrum werden zo, van 11 tot 18 uur, het podium voor regionale verenigingen en organisaties. Ook de lokale jeugd-, sport-, senioren-, welzijns- en cultuurverenigingen waren paraat om de bezoekers te laten kennis maken met hun werking.

 

Tal van proevertjes (ijsjes, cake en koffie bij Traiteur Ronny of een frisse kriek van brouwerij De Troch), maakten het snuisteren tussen de verschillende standjes nog aangenamer…

 

Parallel konden de bezoekers deelnemen aan lezingen, verzorgd door Dr. De Pever, omtrent borstkanker en griepvaccinatie. 

 

In de nabije kantine kon je terecht voor een drankje, een pannekoek (waarvan de opbrengst gaat naar KOTK) en muzikale omlijsting door Luc Deslagmulder.

 

Ook Zonnelied vzw was van de partij en zette, samen met de gemeente Roosdaal, hun schouders onder inclusie!

 

"De Roosdaalse vrijetijdsbeurs is voor onze werking heel belangrijk. Op een dag zoals déze kunnen we met andere vzw’s ervaring uitwisselen, hen activeren tot samenwerken." zegt Marika Stevens "samenwerken, participeren in elkaars activiteiten en werking is een van de pijlers tot inclusie. “Jij en ik samen maken deel uit van een gemeenschap die wil investeren in integratie” is ons motto.

 

Zoals mijn collega Marika zegt, is ervaring uitwisselen belangrijk, dit maakt samenwerking en samen leven tot een sterk(er) geheel." zegt Lothar vandenberghe.

 

Schepen voor sport en cultuur, Johan Van Lierde, beaamt dat het betrekken van de vzw Zonnelied, zowel voor hen, de organisatie als de andere deelnemers, enkel en alleen maar positieve return oplevert. Met hun standje tussen alle andere wordt elke drempel weggenomen wat automatisch een onvoorwaardelijk samenwerken oplevert. Deze ervaring sluit naadloos aan met hetgeen hij als voorzitter van GC het Koetshuis al enkele jaren mag ervaren langsheen de samenwerking met de vzw Pajot Begot die er het cafetaria uitbaat!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief