ROOSDAAL - 6de Historisch Orgelconcert

ROOSDAAL - 6de Historisch Orgelconcert

Orgelconcert__olv_lombeek
 

De zesde editie van het concert rond het historisch orgel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek op zaterdag 3 november 2018 belooft opnieuw een spektakelstuk te worden!

 

Op zaterdag 3 november 2018 vormt de prachtige kerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, met een aantal waardevolle kunstschatten en het befaamde Goynaut-orgel vormen opnieuw het decor voor het 6de Historische orgelconcert. 

 

In een zoektocht naar verrassing en verwondering, werd opnieuw een gevarieerd programma samengesteld waarin verschillende kunstvormen aan bod komen. Bovendien is 3 november de naamdag van Sint Hubertus, patroonheilige van de jacht, waardoor de jacht als rode draad doorheen het concert zal lopen. Organiste van dienst is Sarah Copriau. Het Pro Arte Hoornconsort zorgt voor het voor de jacht typische hoorngeschal en tenor Joris Bosman en zijn leerlingen van de koorklas voor zang. Walter Evenepoel en Jan Geeroms praten het geheel aan elkaar en beeldend kunstenaar, Jan Clement, zal via live-actionpainting een werk maken doorheen het concert waarvan de creatie ook in beeld gebracht wordt.

Het historisch orgelconcert georganiseerd wordt door de werkgroep ‘Kunsten’ van de cultuurraad Roosdaal, ism het gemeentebestuur, de kerkfabriek Onze-Live-Vrouw-Lombeek, de Academie voor Muziek, Woord en Dans Roosdaal en de orgelgroep Pajottenland & Zennevallei.

 

Toegang kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor 12 tot 26 jarigen en is gratis voor iedereen die jonger dan 12 jaar is. 

 

Meer info via de dienst cultuur: cultuur@roosdaal.be - 054/318951

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 08 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 08 mei 2019
Jacky Delcour | 05 mei 2019
Jacky Delcour | 04 mei 2019

archief