ROOSDAAL- Unieke tentoonstelling voor de herdenking van 100 jaar einde WOI in het Koetshuis

ROOSDAAL- Unieke tentoonstelling voor de herdenking van 100 jaar einde WOI in het Koetshuis

2018-11-03_herdenking_100_jaar_einde_woi__4_a
 
2018-11-03_herdenking_100_jaar_einde_woi__9_a
 
2018-11-03_herdenking_100_jaar_einde_woi__11_a
 

Na de succesvolle expositie in 2014 hebben Erfgoed Rausa en de Roosdaalse Cultuurraad zichzelf overtroffen met de boeiende tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. 

 

Het is meteen het sluitstuk van de vier jaar durende herdenking. Voor de tentoonstelling in de foyer ven GC Het Koetshuis (Strijtem) konden de organisatoren beroep doen de knappe interactieve panelen van Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei. Hier kun je getuigenissen horen en zien van mensen uit onze streek, met heel wat onderwerpen uit de Roosdaalse dorpen. 

 

In de erfgoedkelder waan je je zwaar echt in de loopgraven aan de Ijzer. Naast een nagebouwde ‘dug-out’ en een veldhospitaal, hebben Jennifer en Kristof Verhumst honderden voorwerpen bij mekaar gebracht, gaande van eetgerei over werktuigen en een heus wapenarsenaal. Pakkende filmbeelden maken het getuigenis compleet. Verder heeft  Erfgoed Rausa heel wat elementen uit het dagelijks leven in onze dorpen tentoongesteld én wordt een mooie publicatie te koop aan geboden.

 

In deze publicatie heeft Jan De Mont informatie samengebracht over de Roosdaalse gesneuvelden van WO1. De oplage is beperkt! Rep je dus naar de tentoonstelling die gratis toegankelijk is, alle dagen van 3 tot en met 11 november in GC Het Koetshuis. 

 

In de schouwburg van deze Pajotse cultuurtempel kun je zondag ook terecht voor een ontroerende apotheose: de koren Voixla, Fusa, de Zanggezellen van Sint-Maarten en de groep Arjaun brengen er een beklijvend vredesconcert: ‘Zingen voor Vrede’. Er zijn nog kaarten beschikbaar via info@koetshuisroosdaal.be   of 054 89 49 02 (€5).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 02 jul 2019
Jacky Delcour | 19 jun 2019

archief