ROOSDAAL- IMI-koor treedt op in Koninklijk Conservatorium Brussel

ROOSDAAL- IMI-koor treedt op in Koninklijk Conservatorium Brussel

2018-02-03_imi_de_opera__55_ab
 
2018-02-03_imi_de_opera__70_ab
 
2018-02-03_imi_de_opera__89_ab
 

Het IMI heeft vorig schooljaar de opera “Leedberg, de sage” laten componeren en uitgevoerd in het Koetshuis. Die opera is nu opgenomen door het conservatorium Brussel. Het IMI zingt mee. De opera heet nu “Leedberg”. Opvoering op 4 en 5 dec. Inkom gratis, reserveren verplicht.

 

Van 3 tot 5 december 2018 opent de Erasmushogeschool Brussel haar deuren voor de Internationale Dagen met het thema ‘URBAN CHALLENGES’. Dit was de aanleiding voor het Koninklijk Conservatorium Brussel om met een artistiek community-project op de proppen te komen in de bruisende Brusselse context. Generaties, achtergronden, expertises en culturen zullen elkaar ontmoeten in de creatie van de opera Leedberg op 4 en 5 december. 

 

De Erasmushogeschool Brussel koestert het multiculturele, internationale Brussel, en draagt diens onderwijs en kunst hoog in het vaandel. Het opera community-project Leedberg is een organische cross-over tussen mensen en culturen die achtergrond, leeftijden en schoolpoorten overschrijdt. Zang, jazz, klassieke en historische muziek wisselen er elkaar af in een wervelende live voorstelling waar professionele muzikanten en solisten het podium delen met de bredere samenleving. De productie is een samenwerkingsverband tussen hogeschool en minderheidsgroepen in de samenleving en draagt bij tot de uitstraling van de Brusselse grootstad en het overbruggen van diens tegenstellingen en verschillen. Iedereen die wenst bij te dragen tot de Brusselse dynamiek en haar "Urban Challenges” is er welkom. 

 

Het concept van de opera Leedberg is ontstaan in februari 2018 in het  IMI vol enthousiaste leerlingen en leerkrachten in samenwerking met een folkensemble, muzikanten uit de Congolese gemeenschap, personen met een verstandelijke beperking en een kinderkoor. Iedereen kon en mocht meedoen. De componist schreef de muziek op maat van de muzikanten. 

 

Nu, enkele maanden later, wordt dit concept in de kosmopolitische stad Brussel gebracht in de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium. De productie van de Leedberg opera laat zien hoe kunst en cultuur in Brussel menselijke banden kan bewerkstelligen en aansporen tot samenwerking en verdraagzaamheid. De universele taal van muziek met sterke wortels in alle culturele en sociale wereldgemeenschappen biedt zo een antwoord op de 'Urban Challenges'.

 

Op 4 en 5 december zullen leerlingen uit het Brussels basis-, secundair, en deeltijds kunst-onderwijs samen met studenten, docenten en personeel van de Erasmushogeschool Brussel deze nieuwe opera “LEEDBERG” brengen in het Koninklijk Conservatorium Brussel. Philippe Lamouris componeerde de opera, Hildegard De Vuyst (KVS, Alain Platel, Festival de Marseille) is verantwoordelijk voor de regie; het libretto werd geschreven door Monique Janssen en is gebaseerd op een historische Brabantse legende. Het symfonisch orkest en koor van het Conservatorium evenals internationale solisten werken sinds meerdere weken nauw samen met de “community” om een unieke operavoorstelling te creëren. 

 

Deze opera voorstelling is volledig gratis (reserveren is wel verplicht) en biedt de unieke kans aan de Brusselaar om een Nederlandstalige opera gebaseerd op een Vlaamse legende te beleven in het hartje van Brussel. De opera is ook ondertiteld in het Engels. 

 

Reservatie via: www.ehb.be/operaleedberg

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 02 jul 2019
Jacky Delcour | 19 jun 2019

archief