ROOSDAAL - De ‘levende Belgenmop’ viert zijn 80ste verjaardag op het podium

ROOSDAAL - De ‘levende Belgenmop’ viert zijn 80ste verjaardag op het podium

2018-09-23_kunstwerk_v__lodroom__26_ab
 
2018-12-23_jd_a
 

Fons Straetmans met zijn versjes en rijmpjesbijbel. 

 

Zijn 80ste verjaardag kan dorpsfiguur Fons Straetmans niet zomaar voorbij laten gaan. Om op stap op tram 8 te vieren, organiseert hij op zondag 23 december een praatshow vol vertelsels en poëzie in GC Het Koetshuis.

 

Met deze show is Fons Straetmans lang niet aan zijn proefstuk toe. Niet alleen stond de ‘pretpoëet’ de voorbije jaren al enkele keren in een uitverkocht Koetshuis, zijn hele leven lang al loopt hij dankzij zijn grappen en grollen lokaal en nationaal in de schijnwerpers.

 

In de jaren ‘70 maakte Jan Van Rompaey een reportage rond ‘Fons de Coiffeur’ voor het BRT-programma Echo, waarin werd nagegaan hoe het kwam dat een kapper uit Roosdaal zoveel succes oogstte met zijn acrobatieën op de fiets. Het leverde hem onder andere de bijnaam op van ‘levende Belgenmop’. “Een complimentje van mijn grote voorbeeld André Van Duin”, aldus een fiere Fons. “Enkele jaren geleden was ik ook nog een frequente gast in het populaire Vier-televisieprogramma Geubels en de Belgen. Ook dat was een bijzonder aangename ervaring.”

 

Sinds een val met de fiets probeert Fons het net iets rustiger aan te doen. In het dagelijkse leven is de artistieke duizendpoot wel nog steeds kapper in zijn zaak waarin je enkele tientallen jaren terug in de tijd lijkt gekatapulteerd. “Anekdotes en rijmpjes uit zijn kapsalon komen dan ook zeker aan bod in mijn show”, zegt Fons. “De mensen mogen zich aan een afwisselend spektakel verwachten. Ik zal het podium van de schouwburg van Het Koetshuis delen met Frans Van Malderen en Jan Trompet en zijn orkest. Tickets voor zondagnamiddag 23 december kosten 10 euro en zijn bij mij te verkrijgen.”

 

2018-12-23 Fons Straetmans 80 verjaardag

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 08 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 08 mei 2019
Jacky Delcour | 05 mei 2019
Jacky Delcour | 04 mei 2019

archief