ROOSDAAL - 2e Zonneschlager festival op zaterdag 7 september 2019

ROOSDAAL - 2e Zonneschlager festival op zaterdag 7 september 2019

2018-12-12_zonneschlager__2e_festival__1_ab
 
2018-12-12_zonneschlager__2e_festival__8_ab
 
2018-12-12_zonneschlager__2e_festival__12_ab
 
2018-12-12_zonneschlager__2e_festival__16_ab
 

Wat het gebeuren uniek maakt, is dat dit festival 100% gedragen wordt door de lokale buurt en 100% ten voordele van Zonnelied vzw is, waarbij de bewoners van Zonnelied eveneens actief deelnemen aan hun festival. 

 

Waarom een Schlagerfeest? Binnen de groep van vrienden is er een grote interesse in de Schlagermuziek en in de regio is dan ook bevoordeeld gezien het grote aantal internationale en nationale artiesten (Christoff, Willy Sommers, Lindsay, Yves Segers, Gino Verano, Nicky Jones, Nico zingt Hazes, etc). In het verleden bezochten ze vaak festivals, zoals het Schlagerfestival, het Festival van de ambiance of het Schlagerfeest, doch dit betekende dat zij zich steeds dienden te verplaatsen. Hierdoor wensten zij de uitdaging aan te gaan om een lokaal Schlagerfeest te organiseren en zodanig mee te dragen aan het weekend van de Zonnefoor. 

 

Waarom ten voordele van vzw Zonnelied? Het organiseren van zo’n evenement ten voordele van een goed & lokaal doel is steeds een belangrijke extra, dit zowel op gebied van het sociale doel (positieve connotatie) als op gebied van samenwerking (medewerkers, PR & marketing, facilitair (tent wordt ook op zondag gebruikt door de Zonnefoor). Bijkomend was hun insteek niet het eventuele positieve financieel aspect, doch wel inclusie gedachte. 

 

Zij zijn overtuigd dat dit recurrent initiatief tot een meerwaarde zal leiden, alsook dat de afstand tussen de bewoners van Zonnelied en de buurtbewoners nog kleiner wordt. 

 

Het afgelopen jaar hebben ze met hun vrienden-comité het festival georganiseerd en mogen spreken van een onverhoopt succes, zowel op gebied van amusement (iedereen en vooral de Zonnelied bewoners hebben massaal genoten), als op gebied aantal aanwezigen (zo’n 1100 bezoekers vanuit de wijde omgeving tot zelfs uit Genk, Gent, Brussel) als op financieel vlak waar ze dankzij de partners/sponsors uitkomen op een netto winst van 20.000 euro. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Jacky Delcour | 02 jul 2019

archief