Klimaatgeneratie aan zet bij Groen ROOSDAAL

Klimaatgeneratie aan zet bij Groen ROOSDAAL

Marc__eline__kobe_kerstmarkt_pamel
van links naar rechts Marc Devits, Eline De Vos, Kobe Gordts
 

De leden van  Groen Roosdaal hebben unaniem Kobe Gordts aangeduid als nieuwe voorzitter. Gordts vliegt er vol goesting in: "We zijn naar de kiezer getrokken met een progressief en groen programma. We vroegen een betere infrastructuur voor fietsers en voetgangers en willen graag onze dorpskernen weer leven inblazen. Ook transparante politiek was een speerpunt. Rond deze punten wil ik de komende jaren actief politiek werken, op de gemeenteraad en met de inwoners van Roosdaal".  

 

Kobe is 22 en is dus een erg jonge voorzitter. "Een bewuste keuze", legt aantredend gemeenteraadslid en gewezen voorzitter Marc Devits uit. "De groenen in Roosdaal willen alle kansen geven aan de jeugd. Dat is de generatie die heel goed aanvoelt dat de oude oplossingen niet volstaan voor de actuele problemen. Groen is de partij bij uitstek die geloofwaardig bezig is met de toekomst." 

 

Kobe Gordts toonde zich eerder al erg geëngageerd. Hij was enkele jaren groepsleider van de jongensafdeling van Chiro Amigo's in Pamel. Daar organiseerde hij bijvoorbeeld mee de populaire Pallieterfeesten in Pamel. 

 

Groen kwam in Roosdaal bij de lokale verkiezingen van 14 oktober eerder dit jaar voor het eerst op en haalde toen meteen 11,8 % van de stemmen, goed voor 2 zetels in de gemeenteraad. Opvallend, Groen stuurt ook het jongste raadslid naar de gemeenteraad. Eline De Vos is 22, studeerde bestuurswetenschappen, en zet haar eerste stappen in de politiek. De Vos: "Ik vertegenwoordig de klimaatgeneratie, de generatie die beseft dat het anders moet. Ik wil in de gemeenteraad dan ook vooral constructieve oppositie voeren. Groen heeft daar intussen een traditie in opgebouwd. Wij zijn het positieve alternatief."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jul 2019
Jacky Delcour | 07 jul 2019
Jacky Delcour | 02 jul 2019

archief