ROOSDAAL - Op vrijdag organiseerde het IMI een leerlingencontact in plaats van een oudercontact

C21

ROOSDAAL - Op vrijdag organiseerde het IMI een leerlingencontact in plaats van een oudercontact

Imi_roosdaal

IMI leerlingencontact: Sinds jaar en dag is er de laatste schooldag voor de Kerstvakantie een oudercontact met de klasleerkracht waar de rapporten worden uitgedeeld en de resultaten van zoon of dochter wordt besproken.

Het IMI pakt het deze keer anders aan. Een frisse wind blaast het oudercontact weg en brengt een leerlingencontact met zich mee. Dit is een opmerkelijk initiatief waardoor leerlingen de kans krijgen te reflecteren over zichzelf. Qua organisatie is het vergelijkbaar met een gewoon oudercontact: de leerlingen komen op afspraak bij de klassenleraar voor een gesprek. Dit gaat over het welbevinden, de gemaakte studiekeuze, de voorbije examenperiode, werkpunten, verwachtingen, … Op die manier krijgen zij meer inzicht in hun eigen functioneren. Ze worden hierop voorbereid door middel van een formulier. De resultaten krijgen de leerlingen reeds donderdagnamiddag, waardoor zij zich kunnen voorbereiden op een ongetwijfeld boeiend gesprek.

Bill Gates zei ooit: “We hebben allemaal mensen nodig die ons feedback geven. Zo kunnen wij ons verbeteren”.

De leerkrachten van het IMI onderschrijven dit en hopen alle leerlingen met pakjes vol inzicht en inspiratie een welverdiende vakantie en het nieuwe jaar in te sturen. Merry Christmas!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief